27.09.2024
Телеканал NTD

Два неопубліковані тексти пісень Боба Ділана виставлять на торги в Нью-Йорку

Два неопубліковані тексти пісень Боба Ділана виставлять на торги в Нью-Йорку

Недавно виявлені тексти пісень Боба Ділана, які не були опубліковані, виставлять на аукціон у Нью-Йорку. Тексти..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Недавно виявлені тексти пісень Боба Ділана, які не були опубліковані, виставлять на аукціон у Нью-Йорку. Тексти записані на двох бланках для телефонних повідомлень одного з нью-йоркських готелів.

[Девід Левенгерц, голова аукціонного будинку]:

«Нема нічого незвичайного в тому, що він, попри місце перебування, зробив це, коли виникло натхнення. Ідеї ​​раптом спали йому на думку. І він просто схопив папір, який був напохваті, і почав писати».

Тексти написані на початку 80-х, коли Ділан працював над альбомом Infidels. В обох є релігійний контекст. Проте фахівці вважають, що два задуми не пов’язані між собою.

Одна пісня починається словами «Я бачив більше, ніж хотів побачити». За цей текст розраховують отримати від 12 000 до 15 000 доларів.

Інша пісня починається зі слів «Я сподівався, що ти це скажеш». Аркуш із текстом оцінюють в таку ж суму. На додаток до нього йде губна гармошка. Власник текстів стверджує, що Боб Ділан подарував йому цей музичний інструмент разом із двома бланками з готелю.

Приблизно десять років тому рукописний текст пісні Like a Rolling Stone продали на аукціоні за два мільйони доларів. А за текст пісні A Hard Rain’s A-Gonna Fall вторгували 400 000 доларів.

[Девід Левенгерц, власник аукціонного будинку]:

«Різниця в тому, що ті два тексти були остаточними словами пісень, які стали популярними в усьому світі. А ці два лоти — поки що лише зачатки ідей, від яких автор, можливо, відмовився. А, можливо, вони знайдуть своє втілення в майбутніх піснях. Але вони відображають творчий процес, який був у Ділана в той час».

Боб Ділан — американський співак, поет, композитор та кіноактор. Йому вже 83 роки. 2016-го він отримав Нобелівську премію з літератури «За нові поетичні вислови у великій американській пісенній традиції».

Аукціон пройде 5 червня в Нью-Йорку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Два неопубліковані тексти пісень Боба Ділана виставлять на торги в Нью-ЙоркуЩо можна й чого не можна: жителька Версаля навчає французького етикетуДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівНайбільший і найповніший: рідкісний скелет стегозавра виставлять на торги в Нью-ЙоркуБалет із США привіз до лондонського Королівського оперного театру спадщину Фредеріка АштонаІракський перукар створює картини з волосся клієнтівМалюнок для обкладинки першої книги про Гаррі Поттера продали за рекордний $1,9 млнНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продатиChristian Dior присвятив колекцію от-кутюр спорту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: