23.06.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії випробовують безпілотник для доставляння медичних вантажів

У Великій Британії випробовують безпілотник для доставляння медичних вантажів

Цей безпілотник злітає з аеродрому на південному узбережжі Великої Британії. Йому треба подолати 12 кілометрів до..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Цей безпілотник злітає з аеродрому на південному узбережжі Великої Британії. Йому треба подолати 12 кілометрів до острова Вайт і доставити медикаменти в місцеву лікарню. На переліт знадобилося всього десять хвилин.

Такими безпілотниками планують доставляти вантажі до важкодоступних медзакладів. Цей проект передбачає тривалі випробування, але через пандемію їх хочуть завершити швидше.

[Джеймс Сканлан, професор аерокосмічного дизайну]:
«У Великій Британії є багато районів, де нерозвинена транспортна інфраструктура, і цей безпілотник розв’яже проблему. Він може перевезти великий вантаж. Ми острівна країна, і в нас багато невеликих громад. Так доставляти буде дешевше й ефективніше».

За польотом безпілотника стежили фахівці. Їм довелося втрутитися лише під час посадки.

[Конрад Хей, учасник проекту]:
«Поки нам потрібні фахівці. Але в майбутньому це стане автоматизованою службою, за допомогою якої медикаменти постачатимуть із лікарень на материку лікарням на острові Вайт».

Зазвичай медикаменти доставляють кораблем, але він іде до острова годину. Іноді їх відправляють на літаку, але це дорого. До того ж через карантин транспорт ходить і літає рідше.

[Джеймс Сканлан, професор аерокосмічного дизайну]:
«Деякі посилки дуже термінові. Наприклад, у них ліки чи випробувальні зразки з обмеженим терміном придатності. Тоді доставляння на поромі не підходить».

Безпілотник Windracers ULTRA оснащено двома двигунами внутрішнього згоряння. Він може пролетіти до 1000 кілометрів і виконати десять рейсів на день. Апарат транспортує до 100 кілограмів вантажу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії випробовують безпілотник для доставляння медичних вантажівКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: