26.02.2024
Телеканал NTD

Човен, будинок і велосипед: латиш побудував незвичайний транспорт

Човен, будинок і велосипед: латиш побудував незвичайний транспорт

Латвійський ландшафтний архітектор Айгарс Лаузіс провів чотири роки на велосипеді, подорожуючи з Лондона до Токіо. Ця..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Латвійський ландшафтний архітектор Айгарс Лаузіс провів чотири роки на велосипеді, подорожуючи з Лондона до Токіо. Ця поїздка надихнула його на винахід. Чоловік побудував незвичайний транспорт під назвою Z-Triton. Це і триколісний велосипед, і човен, і маленький будинок.

[Айгарс Лаузіс, винахідник]:
«Можна переміщатися і по суші, і по воді. Це робить поїздку унікальною, бо аналогів такого транспорту немає. Можна по-справжньому злитися з природою».

Транспорт обладнано електромотором, акумуляторними й сонячними батареями. Повного заряду достатньо, щоб проїхати 40 кілометрів суходолом і ще десять водою. А маленький будинок замінює намет.

[Айгарс Лаузіс, винахідник]:
«У ньому можуть спати дві людини, там також є кухня, усілякі пристосування, вентилятор, лампи й таке інше. Можна заряджати різноманітні пристрої».

Винахідник уважає, що його транспорт буде корисним любителям природи, мандрівникам, а також тим, хто не хоче сидіти вдома під час карантину.

Айгарс планує зробити новий корпус човна з екологічних матеріалів і друкувати на 3D-принтері більшу частину деталей незвичайного транспорту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Човен, будинок і велосипед: латиш побудував незвичайний транспортУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: