27.03.2024
Телеканал NTD

Суданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немає

Суданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв'язку немає

У суданському місті Омдурман люди зібралися біля точки доступу Starlink, щоб нарешті вийти в інтернет. Мобільний..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У суданському місті Омдурман люди зібралися біля точки доступу Starlink, щоб нарешті вийти в інтернет. Мобільний зв’язок не працює тут уже кілька тижнів.

Доступ до зв’язку через супутникову систему надала армія Судану. Вона недавно витіснила звідси повстанців воєнізованого угруповання «Сили швидкого реагування».

[жителька Омдурмана]:

«Людям дуже треба зв’язок. Щодня нам кажуть, що він буде сьогодні або завтра, але його так і немає. Люди дізнаються про смерть батька чи брата через один або два тижні».

Така ж ситуація і в інших регіонах Судану. Армія відключила мобільний зв’язок у західному регіоні Дарфур, де йдуть бої. А воєнізоване угруповання залишило без зв’язку підконтрольні йому території.

Так, люди не можуть замовляти через інтернет товари першої потреби та дзвонити рідним. Це також ускладнило постачання гумдопомоги. До того ж суданці залишилися без готівки, а в мобільний банк не ввійти.

За таких умов люди прагнуть скористатися супутниковою системою Starlink.

[житель Омдурмана]:

«Зв’язку немає вже більш як місяць. Люди щодня чекають (що зв’язок відновиться). Останнє, що ми спробували — це Starlink. Але приходить багато людей, і не всім вдається під’єднатися».

Громадянська війна в Судані спалахнула торік у квітні. «Сили швидкого реагування», які раніше були на боці уряду, відмовилися від інтеграції в армію. Спочатку бойові дії охопили столицю, а згодом поширилися й на інші регіони.

У країні почалася серйозна гуманітарна криза. За даними Міжнародної організації з міграції, шість із половиною мільйонів осіб стали внутрішніми переселенцями, і ще майже два мільйони втекли за кордон.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Лікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: