28.12.2024
Телеканал NTD

Конгрес США ухвалив закон, який може заборонити тікток

Конгрес США ухвалив закон, який може заборонити тікток

Палата представників США ухвалила законопроєкт, який дає близько шести місяців китайській компанії ByteDance, яка володіє тіктоком,..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Палата представників США ухвалила законопроєкт, який дає близько шести місяців китайській компанії ByteDance, яка володіє тіктоком, на те, щоб вона продала американські активи своєї соцмережі. Платформою для коротких відео користується приблизно 170 мільйонів американців. Якщо компанія-власник відмовиться від продажу, то на території США соцмережу заборонять.

За законопроєкт проголосувало 352 законодавці, проти — 65.

[Майк Галлахер, конгресмен від Республіканської партії]:

«Тікток становить загрозу нашій національній безпеці, бо він належить компанії ByteDance. А вона виконує вказівки Комуністичної партії Китаю. Ми знаємо це, бо про це каже саме керівництво ByteDance і цього вимагає китайське законодавство».

[Раджа Крішнамурті, конгресмен від Демократичної партії]:

«Тікток заявив, що його дані недоступні владі Китаю та ByteDance. Але це брехня. Співробітники з Китаю регулярно отримують доступ до цих даних. Навіть без відома працівників Тіктоку США».

Торік держслужбовцям США наказали видалити тікток з усіх комп’ютерів і телефонів, якими вони користуються. Водночас у законопроєкті було сказано, що це правило поширюється на будь-які застосунки компанії ByteDance.

Таку заборону також запровадили уряди Канади та ще кількох країн. Вони побоюються, що Тікток пов’язаний із владою КНР і може передавати їй дані користувачів.

У Вашингтоні зростає занепокоєння щодо високотехнологічного шпигунства КНР: від під’єднаних до мережі електромобілів до сучасних чипів штучного інтелекту й навіть китайських кранів в американських портах.

Утім, у сенаті доля законопроєкту про заборону тіктоку поки що неясна. Там більшість голосів мають демократи. А вони виступають за інший підхід до регулювання іноземних застосунків, які становлять загрозу національній безпеці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Конгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо Венесуели«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: