27.12.2024
Телеканал NTD

Ізраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Ізраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Допомога, що надходить морем, дістанеться палестинському цивільному населенню в Секторі Гази, а не ХАМАСу. Про це..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Допомога, що надходить морем, дістанеться палестинському цивільному населенню в Секторі Гази, а не ХАМАСу. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант.

[Йоав Галант, міністр оборони Ізраїлю]:

«Гуманітарне питання, яке невдовзі буде на порядку денному у зв’язку з очікуваним прибуттям суден, — головна тема в межах забезпечення постачання цивільному населенню, а не ХАМАСу. Такі дії послаблюють ХАМАС і посилюють нас».

У вівторок судно з двома сотнями тонн гумдопомоги для Сектора Гази вийшло з Кіпру. Це пілотний проєкт відкриття морського коридору для доставляння вантажів цивільному населенню анклаву.

Як повідомляють гуманітарні агенції, після п’яти місяців війни сотні тисяч палестинців перебувають на межі голоду. Так, ООН попереджає, що принаймні 576 000 осіб, тобто чверть населення анклаву, гостро потребує продовольства.

Американські військовики заявили, що гуманітарну допомогу везе також і їхній корабель.

Тоді як постачати вантажі сушею майже припинили, увагу зосередили на альтернативних маршрутах, зокрема на доставлянні морем і повітрям.

На цих кадрах кілька літаків скидають піддони з гуманітарною допомогою на півночі Гази.

Експерти кажуть, що такий вид доставляння менш ефективний, бо майже неможливо гарантувати, що вантажі розподілять серед тих, хто найбільше їх потребує.

Суходолом гумдопомогу майже не привозять, бо озброєні угруповання палестинців нападають на машини й намагаються їх пограбувати.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуЗнов маски: у Мілані нічим дихатиУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Албанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: