29.07.2024
Телеканал NTD

Карантин у Великій Британії може допомогти збільшити популяцію їжаків

Карантин у Великій Британії може допомогти збільшити популяцію їжаків

У Великій Британії через карантин їжаки тепер мають більшу свободу. Багато з них зараз виходять з..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У Великій Британії через карантин їжаки тепер мають більшу свободу. Багато з них зараз виходять з укриття, і коли починає сутеніти, а не лише вночі.

[Кріс Карбон, член Зоологічного товариства Лондона]:
«Вони ведуть нічний спосіб життя й досить потайкуваті. Це лякливі тварини. Гадаю, їм до вподоби, що нині вечорами менше людей. Люди їх полохають, а дороги лякають».

Зоологи розставили сотні фотопасток у всьому Лондоні. Вони стежать за життям їжаків і можуть визначити чисельність популяції.

[Грейс Джонсон, співробітниця організації Hedgehog Street]:
«Від початку тисячоліття ми втратили 50% їжаків у сільській місцевості й 30% у міській. Імовірно, це відбувається, бо сільське господарство забруднює природу, а міста розростаються. Є докази, що через діяльність людей популяції їжаків зменшуються».

У спокійнішій ситуації їжакам легше шукати їжу, бо вони можуть пересуватися на великі відстані. Це сприяє й розмноженню.

[Грейс Джонсон, співробітниця організації Hedgehog Street]:
«Якщо на вулицях і в парках ночами менше людей, то їжаки сміливішають. Вони зможуть дістатися до тих місць, куди раніше не мали змоги потрапити. Вони відшукають їжу й знайдуть собі пару».

Зоологи кажуть, що мине кілька місяців, перш ніж буде видно ефект від карантину. І навіть якщо популяція їжаків збільшиться лише трохи, це однаково буде доброю новиною.
Коротке посилання на цю сторінку:

Карантин у Великій Британії може допомогти збільшити популяцію їжаківНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуНоутбук із подвійним екраном та майбутнє прозорих дисплеїв — новинки CES-2024Рибки даніо реріо допомагають науковцям шукати ліки проти ракуКнопки для смартфонів та інтелектуальне дзеркало: новинки CES-2024Найдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: