19.02.2024
Телеканал NTD

«Прийми сім’ю»: багаті кенійці під час карантину допомагають бідним

«Прийми сім'ю»: багаті кенійці під час карантину допомагають бідним

У кенійки Джуді троє дітей і немає чоловіка. До карантину вона наймалася до заможних жителів Найробі..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У кенійки Джуді троє дітей і немає чоловіка. До карантину вона наймалася до заможних жителів Найробі пралею. Тепер одинока мати не має заробітку. Але їй допомагає годувати сім’ю інша жінка, багатша.

[Джуді Ванджугу, жителька Найробі]:
«Коли почалася епідемія, ми втратили роботу. Однак добра пані Моніка прислала мені 60 доларів. На них я купила їжу. У мене троє дітей і хворий родич, про якого я дбаю».

Джуді живе в бідному районі Кібера, де мешкає 250 тисяч осіб. До карантину приблизно половина місцевого населення працювала в сусідньому промисловому районі. Багато хто мав лише випадкові заробітки. А тепер деяким сім’ям просто нема на що жити.

Щоб допомогти їм, місцевий житель Мозес Омонді заснував програму «Прийми сім’ю».

[Мозес Омонді, автор програми «Прийми сім’ю»]:
«Ідея проекту “Прийми сім’ю” в тому, щоби зв’язати бідні родини із заможними, які готові підтримати інших. Ми звертаємо увагу на сім’ї з нетрів, у яких годувальники постійно працювали, а нині не мають доходу».

Мозес та його помічники обходять 13 кварталів Кібери і складають список нужденних. Потім спонсори через банк перераховують їм гроші. Переважно сім’ї отримують по 15 доларів на тиждень. Цього вистачає на їжу.

Кенієць Стів сам привозить продукти нужденним.

[Стів Каденіо, спонсор]:
«Це третя сім’я, яку я взяв під опіку. Я побачив їх і подумав: “А якби моя сім’я голодувала й не могла знайти гроші?” Тому я й вирішив підтримати цих людей».

Ініціатива допомогла вже сотні сімей. Мозес надіється, що спонсорів побільшає. Він і його команда шукають охочих допомогти через фейсбук і твітер. Більша частина благодійників — кенійці, але до програми вже долучаються британці й канадці.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Прийми сім’ю»: багаті кенійці під час карантину допомагають біднимДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: