28.12.2024
Телеканал NTD

Через самоізоляцію стали частіше використовувати роботів, але чи добре це?

Через самоізоляцію стали частіше використовувати роботів, але чи добре це?

У фантастичних фільмах часто показують такі сюжети, коли роботи атакують і вступають у сутичку з людьми...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У фантастичних фільмах часто показують такі сюжети, коли роботи атакують і вступають у сутичку з людьми. Тепер же щось подібне відбувається в реальності. Однак вулицями не бігають андроїди зі зброєю. Роботи захоплюють робочі місця людей. І на тлі пандемії коронавірусу процес прискорився.

[Мартін Форд, автор книг про роботів]:
«Знаєте, клієнти не хочуть приходити до ресторану фаст-фуду чи кафе й взаємодіяти з машиною. Вони хочуть поговорити з людиною, з баристою чи з кимось ще. Однак, звісно, пандемія раптово змінила все в головах людей. Взаємодіяти з людьми тепер стало ризиковано. Нині автоматизація, особливо у сфері гігієни, приготування їжі абощо, стала не недоліком, а перевагою».

Мартін Форд написав кілька книг про запровадження роботизованих технологій у суспільстві. Він уважає, що будь-яка економічна криза ще більше прискорює процес автоматизації.

[Мартін Форд, автор книг про роботів]:
«В історії ми вже бачимо, що під час економічних спадів компанії намагаються зробити технології ефективнішими. Вони звільняють співробітників з економічних міркувань і застосовують більше технологій. Однак потім вони бачать перевагу технологій і, коли криза минає, співробітників назад уже не беруть».

На думку Форда, застосування технологій не лише призводить до масових звільнень і зростання бідності, але й зачіпає питання безпеки особистої інформації.

[Мартін Форд, автор книг про роботів]:
«Є багато-багато проблем. Наприклад, проблема захисту приватних даних. Можуть з’являтися деякі алгоритми, які порушуватимуть права деяких груп за расовою, статевою та іншими ознаками».

Мартін Форд уважає, що в умовах нинішньої ситуації настав час переглянути використання роботів і штучного інтелекту в житті суспільства.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через самоізоляцію стали частіше використовувати роботів, але чи добре це?За поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВід грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CES«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: