27.10.2024
Телеканал NTD

Ізраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників

Ізраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників

«Намітилися перспективні перші ознаки прогресу» щодо нової угоди про звільнення ізраїльських заручників. Про це заявив член..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

«Намітилися перспективні перші ознаки прогресу» щодо нової угоди про звільнення ізраїльських заручників. Про це заявив член воєнного кабінету міністрів Ізраїлю Бені Ганц.

[Бені Ганц, член воєнного кабінету міністрів Ізраїлю]:

«Робляться постійні спроби просувати нову угоду щодо звільнення заручників, і є перспективні перші ознаки можливого прогресу. Ми не припинимо шукати шляхи й не пропустимо жодної можливості повернути наших чоловіків і жінок додому».

Водночас Ганц додав, що, якщо нову угоду з ХАМАСом укласти не вдасться, то ізраїльські військовики й далі воюватимуть у Секторі Гази, зокрема й під час священного для мусульман місяця Рамадан, який починається в березні.

Свою заяву Ганц зробив на тлі регіональних переговорів, які мають забезпечити паузу у війні, а також надати допомогу сотням тисяч жителів Сектора Гази.

Водночас армія Ізраїлю опублікувала відеозапис удару по військовій інфраструктурі «Хезболли» в Лівані.

У повідомленні йдеться, що ізраїльський гелікоптер ударив по спостережному пункту, а також по ще одному об’єкту, який становив безпосередню загрозу.

А ці супутникові знімки показують бетонний мур, який Єгипет зводить на кордоні із Сектором Гази. Каїр заявляє, що забезпечує місце, де зможуть розміститися жителі анклаву в разі масової втечі. Водночас він заперечує, що огорожа має стати перешкодою для біженців.

До речі, і Єгипет, і деякі інші арабські країни регіону, зокрема Йорданія, раніше натякали, що не хочуть приймати багато палестинців.

Ізраїль каже, що збирається почати наступ на «останній бастіон» ХАМАСу в Рафаху. У цьому місті притулок знайшло понад мільйон палестинців, що втекли з півночі на південь Сектора Гази.

ООН заявляє, що запаси гуманітарної допомоги, яку доставляли з Єгипту до анклаву, майже повністю вичерпалися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до Каліфорнії«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: