27.11.2024
Телеканал NTD

Фермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Фермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Тисячі селян з усієї Греції зібралися в Афінах, припаркувавши свої трактори перед парламентом. Це найбільший протест..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тисячі селян з усієї Греції зібралися в Афінах, припаркувавши свої трактори перед парламентом. Це найбільший протест працівників галузі проти зростання цін і того, що вони втрачають засоби для існування через екстремальні погодні умови.

За оцінками поліції, до протесту приєдналося щонайменше 8000 фермерів зі 130 тракторами.

Грецькі фермери кажуть, що потерпають не лише від високих витрат на електроенергію та виробництво. Їхній бізнес також руйнують природні катаклізми, спричинені зміною клімату, зокрема непередбачувані повені та великі лісові пожежі.

[Роула Флору, фермерка]:

«Я щаслива й вірю, що після цього величезного загальнонаціонального протесту результати будуть позитивними».

[Григоріс, фермер]:

«Це величезна демонстрація. Фермери з усієї Греції. Це відповідь грецькому урядові. Ба більше, ми не боїмося і не відступимо».

Фермерські профспілки Греції вже кілька тижнів ведуть переговори з консервативним урядом прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса. Вони вимагають більше компенсацій і кажуть, що вже оголошених заходів недостатньо.

Уряд запропонував їм субсидії на електроенергію та продовження на рік податкових пільг на сільськогосподарське дизельне пальне.

Водночас масштабні протести фермерів охопили й Польщу. Працівники галузі незадоволені дешевим імпортом української продукції, а також екологічними нормами. Це заблокована частина шосе поблизу східного міста Люблін.

[Іренеуш Янчак, фермер]:

«Нас постійно вимотують обмеження, пов’язані з екологією, правила, яких ми повинні дотримуватися. Ми не маємо виходу на міжнародні ринки. Ми не можемо впоратися з напливом сільськогосподарської продукції. Особливо зі східного кордону».

Протести в Польщі тривають вже давно. Цього разу фермери заблокували майже всі контрольно-пропускні пункти на кордоні з Україною, а також порушили роботу портів і доріг у всій Польщі.

Українські перевізники організували протести у відповідь, блокуючи дороги, що ведуть від польського кордону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: