27.11.2024
Телеканал NTD

Північна Корея знову запустила крилаті ракети в море

Північна Корея знову запустила крилаті ракети в море

Північна Корея запустила кілька нерозпізнаних крилатих ракет у бік Жовтого моря. Це вже третє випробування за..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Північна Корея запустила кілька нерозпізнаних крилатих ракет у бік Жовтого моря. Це вже третє випробування за тиждень.

[Лі Сон Чон, полковник]:

«Наші військовики виявили кілька нерозпізнаних крилатих ракет, запущених із західного узбережжя Північної Кореї приблизно о 7-й ранку. Розвідувальні служби Південної Кореї та США аналізують деталі. Наші війська посилюють спостереження та пильність, тісно співпрацюють зі Сполученими Штатами та стежать за діями Північної Кореї».

Випробування відбулися на тлі зростання напруження на Корейському півострові. 24 січня Пхеньян запустив ракети в бік Жовтого моря. Пізніше північнокорейці заявили, що випробували стратегічну крилату ракету нового типу «Пульхвасаль-3-31». Її ще розробляють.

28 січня КНДР теж запустила крилаті ракети. Південнокорейські військовики припускають, що запуск здійснили в районі портового міста Сінпхо, що на узбережжі Японського моря.

Наступного дня північнокорейське агентство ЦТАК повідомило, що дві ракети «Пульхвасаль-3-31» запустили з підводного човна. За випробуваннями стежив Кім Чен Ин. Ракети нібито летіли понад дві години й точно влучили в ціль на неназваному острові.

Водночас військовики Південної Кореї вважають, що Пхеньян, найімовірніше, завищив дані про час польоту нових ракет.

Останніми роками Північна Корея провела випробування різних ракет, призначених для запуску з підводних човнів. Вона прагне модернізувати свій військово-морський флот і мати атомні підводні човни, які нестимуть ядерну зброю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Корея знову запустила крилаті ракети в мореЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: