29.08.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймеріз

Дональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймеріз

Дональд Трамп переміг на праймеріз Республіканської партії в одному з ключових штатів США — Нью-Гемпширі. Він..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Дональд Трамп переміг на праймеріз Республіканської партії в одному з ключових штатів США — Нью-Гемпширі. Він набрав майже 55 % голосів. З 22 делегатів його партії в штаті за нього проголосувало 11. За його суперницю Ніккі Гейлі — вісім.

Перемога ще більше зміцнила позиції Трампа в Республіканській партії і наблизила до участі в президентських виборах, на яких його суперником може стати президент-демократ Джо Байден.

[Дональд Трамп, кандидат у президенти США]:

«Ми перемогли в Нью-Гемпширі тричі. І ми перемагаємо тут щоразу. Ми перемогли на праймеріз, а також переможемо на основних виборах. І для мене це дуже особливе та важливе місце. І ще невеличке зауваження для Ніккі: вона не виграє».

Експосол США при ООН Ніккі Гейлі нині стала єдиним суперником Трампа від республіканців у передвиборчих перегонах. Вона заявила своїм прихильникам, що поки що не відмовляється від боротьби.

[Ніккі Гейлі, кандидатка в президенти США]:

«Ці перегони ще далекі від завершення. Є ще десятки штатів».

За законом у праймеріз у північно-східному штаті Нью-Гемпшир можуть брати участь зареєстровані члени Республіканської партії, а також незалежні виборці. Гейлі сподівалася, що значний блок незалежних виборців приведе до її перемоги. Натомість Трамп став першим республіканцем із 1976 року, який дістав значну перевагу як в Айові, де проходили кокуси, так і в Нью-Гемпширі.

Примітно, що праймеріз Демократичної партії пройшли у Нью-Гемпширі без імені Джо Байдена в бюлетенях. Причина в тому, що керівництво партії вирішило змінити традицію та перенести голосування в Нью-Гемпширі на пізніший термін, розпочавши зі штатів із різноманітнішим етнічним населенням, щоб точно забезпечити першу перемогу Байдену. Але Нью-Гемпшир не погодився та призначив свою дату праймеріз. У результаті, Байден узагалі не подав заявки на участь у цьому голосуванні, і штат ніби виключили з первинних виборів демократів.

Наступні республіканські праймеріз заплановано на 24 лютого в Південній Кароліні. Там Ніккі Гейлі народилася й двічі була губернатором.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату Техас

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: