27.01.2024
Телеканал NTD

Бойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британців

Бойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британців

Бойовики-хусити, які контролюють основну частину Ємену, виганяють американських і британських працівників ООН та гуморганізацій. Їм дали..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Бойовики-хусити, які контролюють основну частину Ємену, виганяють американських і британських працівників ООН та гуморганізацій. Їм дали місяць, щоб ті залишити країну. Про це йдеться в документі, який зачитав офіційний представник хуситів.

Як кажуть бойовики, це відповідь на ракетні удари США, Великої Британії та інших держав по їхніх об’єктах.

Нині західні країни проводять у Червоному морі операцію для захисту комерційних суден від нападів хуситів. Вони ще б’ють по цілях у Ємені, щоб знизити здатність цих бойовиків, яких підтримує Іран, порушувати світове судноплавство.

Недавно уряд США також повернув хуситів до списку терористичних угруповань. А представник Білого дому Джон Кірбі сказав, що удари по об’єктах хуситів дали позитивні результати.

Самі бойовики кажуть, що нападають на судна на знак солідарності з палестинцями, яких атакує Ізраїль. Вони повідомили, що вдарили балістичними ракетами по кількох американських військових кораблях в Аденській затоці та Баб-ель-Мандебській протоці.

Як повідомила компанія Maersk, вибухи змусили розвернутися два кораблі її дочірньої компанії, які перевозили американські військові вантажі.

У заяві хусити ще наказали іноземним компаніям не наймати американських чи британських громадян.

Посольство США повідомило, що знає про лист, але не може будь-що заявляти від імені ООН чи гуморганізацій, які працюють у Ємені.

У посольстві Великої Британії кажуть, що його персонал не отримував наказу залишити країну, і що місія контактує з ООН щодо цього питання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: