27.05.2024
Телеканал NTD

Бойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британців

Бойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британців

Бойовики-хусити, які контролюють основну частину Ємену, виганяють американських і британських працівників ООН та гуморганізацій. Їм дали..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Бойовики-хусити, які контролюють основну частину Ємену, виганяють американських і британських працівників ООН та гуморганізацій. Їм дали місяць, щоб ті залишити країну. Про це йдеться в документі, який зачитав офіційний представник хуситів.

Як кажуть бойовики, це відповідь на ракетні удари США, Великої Британії та інших держав по їхніх об’єктах.

Нині західні країни проводять у Червоному морі операцію для захисту комерційних суден від нападів хуситів. Вони ще б’ють по цілях у Ємені, щоб знизити здатність цих бойовиків, яких підтримує Іран, порушувати світове судноплавство.

Недавно уряд США також повернув хуситів до списку терористичних угруповань. А представник Білого дому Джон Кірбі сказав, що удари по об’єктах хуситів дали позитивні результати.

Самі бойовики кажуть, що нападають на судна на знак солідарності з палестинцями, яких атакує Ізраїль. Вони повідомили, що вдарили балістичними ракетами по кількох американських військових кораблях в Аденській затоці та Баб-ель-Мандебській протоці.

Як повідомила компанія Maersk, вибухи змусили розвернутися два кораблі її дочірньої компанії, які перевозили американські військові вантажі.

У заяві хусити ще наказали іноземним компаніям не наймати американських чи британських громадян.

Посольство США повідомило, що знає про лист, але не може будь-що заявляти від імені ООН чи гуморганізацій, які працюють у Ємені.

У посольстві Великої Британії кажуть, що його персонал не отримував наказу залишити країну, і що місія контактує з ООН щодо цього питання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівООН: у світі стало 120 мільйонів біженців та переселенцівУ Греції лісові пожежі поширилися через ураганний вітерУ Гонконзі арештували активістів, керуючись оновленим законом про нацбезпекуПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівНа прем’єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замахЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиНімеччина обіцяє висилати мігрантів, які підтримують тероризм у мережіМакрон тимчасово зупинив виборчу реформу в Новій КаледоніїІзраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: