27.12.2024
Телеканал NTD

Пожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихом

Пожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихом

У Колумбії неподалік від столиці Боготи вирують лісові пожежі. Президент Густаво Петро оголосив їх стихійним лихом,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Колумбії неподалік від столиці Боготи вирують лісові пожежі. Президент Густаво Петро оголосив їх стихійним лихом, щоб активізувати всю необхідну допомогу.

[Густаво Петро, президент Колумбії]:

«Ми оголосили стихійне лихо. Почне прибувати міжнародна допомога й побачите різницю».

[Рамон Еспіноса, житель Боготи]:

«Ми бачили, як вогонь підступав до наших жител. Я спустився сюди, бо від диму було важко — у мене боліла голова, було важко дихати й дивитися. Багато хто намагається допомогти стримати пожежу, чимало наших сусідів».

У Колумбії зараз літо. І впродовж цього місяця тут фіксували приблизно вісім нових пожеж щодня. Загалом їх було 204. 25 горять і нині.

[Джон Прієто, скаут]:

«Це дуже близько до міста Немокон, і якщо нам не допоможуть, пожежі легко до нього дійдуть. Дуже тривожно. Важливо, щоби влада надіслала нам пожежний вертоліт».

[Рікардо Авендано, пожежник]:

«Це сумно. Просто будьте трохи свідомішими. Подивіться, скільки пожеж, загиблих тварин, знищеної рослинності, на відновлення якої підуть роки й навіть століття. Ідеться про усвідомленість: не спричинюйте пожеж, не залишайте багать, не кидайте недопалок».

Нині загрозу пожеж оголошено приблизно в 950 колумбійських містах. Причому в половині з них — загроза підвищена.

Колумбія — одна з країн із найбільшим біорізноманіттям. Цього року через вплив природного феномену Ель-Ніньйо літо тут ще посушливіше та спекотніше, ніж зазвичай.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВ Україні новий головнокомандувачТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: