28.08.2024
Телеканал NTD

Німецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країни

Німецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країни

Німецькі машиністи поїздів знову відмовилися працювати. Цей страйк, як очікують, стане найтривалішим у залізничній галузі Німеччини...

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Німецькі машиністи поїздів знову відмовилися працювати. Цей страйк, як очікують, стане найтривалішим у залізничній галузі Німеччини. Він почався о 2-й годині ночі в середу й триватиме до вечора понеділка.

Для пасажирів це стало жахом. Особливо враховуючи, що жодна зі сторін поки що не готова йти на поступки або повертатися за стіл переговорів. Це вокзал у Кельні.

[пасажирка]:

«Я дізналася вчора. Мені сказали в готелі. Запитали, як я дістануся до Берліна. Вони знали про мою ситуацію, про те, що я маю їхати, бо в мене літак із Берліна».

[пасажирка]:

«Щиро кажучи, шість днів — це вже занадто. Особливо в нинішній ситуації нам не потрібний страйк на шість днів».

[пасажир]:

«Я трохи збентежений, бо потяги, про які оголосили вранці, і які мали йти за екстреним графіком, так і не приїхали. Я був змушений годину чекати в Кельні. Це дратує, але доводиться з цим жити».

Це вже четвертий страйк у межах суперечки профспілки GDL із державною компанією Deutsche Bahn.

[Філіпп Грамс, учасник страйку, машиніст]:

«Учасників дуже багато. І це було відображено в голосуванні, що пройшло торік у грудні. 80 % поїздів скасували. Люди виходять на вулиці, щоби боротися за поліпшення умов праці».

Попередній страйк був лише два тижні тому. Тоді наземний залізничний рух у країні практично зупинився на три дні.

[Аня Брокер, представниця Deutsche Bahn]:

«Цей шестиденний страйк — найтриваліший в історії Deutsche Bahn. До останньої миті ми намагалися йому запобігти, але профспілка відмовилась і загострила ситуацію. Нині в усій країні діють серйозні обмеження на залізничне сполучення».

Представник державного залізничного оператора каже, що наслідки страйку відчують у всій Європі.

[Аня Брокер, представниця Deutsche Bahn]:

«Це матиме величезні наслідки для економіки. Це також протест проти економіки Німеччини та Європи. Скасування вже позначилося на європейських вантажних перевезеннях. Економічні наслідки будуть масштабними».

Слід зазначити, що страйкують машиністи як пасажирських, так і вантажних поїздів. Вони вимагають підвищити зарплату та зменшити робочі зміни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуЗнов маски: у Мілані нічим дихатиІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: