27.03.2024
Телеканал NTD

У Франції під час протестів фермерів загинула жінка

У Франції під час протестів фермерів загинула жінка

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять жінки, яка загинула під час протестів аграріїв у Франції. Трагедія сталася в..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять жінки, яка загинула під час протестів аграріїв у Франції. Трагедія сталася в південному департаменті Ар’єж. З невідомої причини автомобіль врізався у виставлені на дорозі солом’яні блоки. За ними була сім’я із трьох осіб. Жінка померла на місці. Її чоловік та дочка серйозно постраждали.

Протести тривають уже другий тиждень. Фермери перекрили дороги в усій країні. Протестувальники закликають уряд пом’якшити екологічні норми та не вимагати зменшити ціни на сільгосппродукцію.

[Крістоф Беувсарт, фермер]:

«Проблема в тому, що стандарти встановлюють люди, які сидять в офісах. Чиновники розповідають нам про глобальне потепління та кліматичні небезпеки, проте не усвідомлюють, що без води насіння не проростає. А потім (коли ми поливаємо посіви) нас штрафують. Коли дощить, нам теж не можна сіяти, і нас штрафують. Це нестерпно».

[Алексія Пеллетьє, дочка фермера]:

«Щиро кажучи, усе дуже складно. Від самого мого народження вважалося, що я керуватиму фермою батька. Але сільське господарство в усьому світі переживає труднощі, і це лякає. Ми запитуємо себе: “Чи збережеться сільське господарство у Франції?” Ми бачимо, що дрібні ферми зникають, а на зміну приходять лише великі».

[Люк Смессар, віцепрезидент фермерської спілки FNSEA]:

«За п’ять місяців відбудуться вибори до Європарламенту. Необхідно, щоб сільське господарство знову назвали стратегічно важливим, щоб заохочували фермерів, припинили нас контролювати й, нарешті, перестали нам казати, що ми поза законом, хоча ми люди зі здоровим глуздом, які працюють, щоби прогодувати народ».

Франція — один із найбільших виробників сільгосптоварів у ЄС. Політика держави в цьому секторі часто змушує фермерів протестувати.

Такі акції зараз влаштовують і в інших країнах ЄС, зокрема в Німеччині, Польщі, Румунії та Нідерландах.

Водночас Єврокомісія недавно опублікувала звіт, у якому сказано, що в ЄС у період з 2014 по 23 рік було вжито 63 заходи для підтримання фермерів та інших виробників. На це витратили 2,5 мільярди євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції під час протестів фермерів загинула жінкаЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Спалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: