27.02.2024
Телеканал NTD

Чому китайський середній клас не може собі дозволити весілля

Чому китайський середній клас не може собі дозволити весілля

На цьому заході в Шанхаї всі відвідувачі в масках. Але це не карнавал. Це таке собі..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На цьому заході в Шанхаї всі відвідувачі в масках. Але це не карнавал. Це таке собі побачення наосліп, яке має допомогти самотнім знайти другу половинку.

Вечірку організували в елітному джаз-барі. Серед гостей — представники середнього класу з вищою освітою та заробітком вищим за середній.

Підприємець Віктор Лі — один з учасників. Він сповнений рішучості одружитися. Але, як і багато інших молодих китайців, не впевнений, що зможе собі це дозволити.

[Віктор Лі, учасник вечірки]:

«Нам дуже дорого одружуватися, особливо в такому великому місті, як Шанхай. Наприклад, якщо візьмеш шлюб, то треба десь жити. Потрібен дім. А з погляду фінансів це великий тиск на молодь, зокрема на мене».

Джулія Мен володіє компанією, яка організувала захід зі сватання в масках у Шанхаї.

[Джулія Мен, організаторка вечірки]:

«З огляду на те, що я бачу, люди старші за 35 років просто здаються. Вони відмовляються від ідеї знайти партнера й починають думати, що самотність — теж добре, знаходять баланс. Самотніми не хочуть бути зазвичай люди віком від 30 до 35 років».

Китай зіткнувся з різким падінням народжуваності та швидким старінням населення.

Влада оголосила про всілякі заходи, які мають заохотити створювати сім’ї. Серед них податкові пільги та житлові субсидії, а також виплати за шлюби, у яких нареченій 25 років або менше.

Однак багато заможний китайців уважають за краще лишатися самотніми через економічний спад. Останніми місяцями безробіття серед молоді б’є рекорди. Також відбувається спад внутрішнього попиту.

2022 року в країні зареєстрували рекордно низьку кількість шлюбів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому китайський середній клас не може собі дозволити весілляАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю Каліфорнію100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпеки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: