27.11.2024
Телеканал NTD

Словенським рятувальникам удалося визволити групу туристів із затопленої печери

Словенським рятувальникам удалося визволити групу туристів із затопленої печери

У Словенії рятувальникам удалося визволити з глибин затопленої підземної печери п'ятьох людей. Це три дорослі члени..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Словенії рятувальникам удалося визволити з глибин затопленої підземної печери п’ятьох людей. Це три дорослі члени однієї сім’ї та двоє гідів. Вони опинилися в пастці більш ніж за два кілометри від входу до печери й провели там дві доби.

[Дамір Подран, голова команди дайверів]:

«Рятувальники ввійшли до печери о 8:30 ранку. Через пороги в них виникли труднощі, але приблизно за дві години їм вдалося дістатися людей. Щоб їх витягнути, знадобилося ще півтори години».

Драма розігралася в печері Крижна Яма. Довжина її підземних ходів — понад 8 кілометрів. Туристи ввійшли туди в суботу вранці після зливи й до вечора так і не повернулися. Третій гід вирушив на пошуки та пізніше викликав рятувальників.

Ця печера — відоме туристичне місце Словенії. Тут можна покататися на човні. Але коли рівень води підіймається, вона стає небезпечною.

Щоб визволити людей, рятувальникам довелося чекати, доки вода спаде. Перед цим вони змогли передати бранцям печери їжу, питну воду, ліки та намет.

[Дамір Подран, голова команди дайверів]:

«Ситуація постійно змінювалася. Спочатку ми збиралися їх одразу посадити в човни, але це нам не вдалося. Тому ми одягли на них захисне спорядження і транспортували через вузький лаз. Водолази протягли їх через лаз, а потім їм треба було трохи пройти до човнів».

За словами рятувальників, усі визволені живі та здорові.

Повінь після зливи спричинило те, що земля ще не встигла просохнути після рекордних у Словенії повеней, які були в серпні минулого року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Словенським рятувальникам удалося визволити групу туристів із затопленої печериТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуВ Україні новий головнокомандувачООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Зброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: