27.10.2024
Телеканал NTD

Ніхто не сховається: у Лондонському зоопарку підраховують тварин

Ніхто не сховається: у Лондонському зоопарку підраховують тварин

На два дні математика стала пріоритетом у Лондонському зоопарку. Тут новий рік традиційно починається з підрахунку..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На два дні математика стала пріоритетом у Лондонському зоопарку. Тут новий рік традиційно починається з підрахунку тварин. Доглядачі беруть блокноти та ручки й ідуть шукати підопічних.

Великих жителів зоопарку полічити найпростіше. Приміром, усіх суматранських тигрів видно відразу. Їх четверо: Асім і Гайша, а ще їхні діти — Зак та Кріспін.

[Ден Сіммондс, працівник Лондонського зоопарку]:

«Суматранським тиграм, яких сьогодні підрахували, загрожує зникнення. На планеті їх залишилося тільки кілька сотень. Позаторік ми успішно вивели двох дитинчат. Вони здорові та підростають. Потім переїдуть до інших зоопарків, щоб також брати участь у міжнародній програмі розведення».

Нема проблем й із повільними галапагоськими черепахами. Тут їх три. Це сестри Поллі, Доллі та Прісцилла. Їм менш як 30 років, а прожити вони можуть до 150 років.

А ось улюбленці публіки — пінгвіни Гумбольдта. Полічити їх — завдання серйозніше. Цього року їх побільшало на одинадцять птахів.

[Ден Сіммондс, працівник Лондонського зоопарку]:

«Нефахівцям важко підрахувати пінгвінів. Але доглядачі проводять з ними так багато часу, що знають кожного по різних мітках на тілі. Вони працюють із ними настільки тісно, що процес ідентифікації для них простий».

У цьому вольєрі живуть три зебри Чапмана — дві самки та самець.

Доглядачі не пропускають нікого — навіть мурах. Їх рахують колоніями. Дрібних та рухливих мешканців фотографують і вже потім перераховують.

Загалом у Лондонському зоопарку живе 14 000 тварин 300 видів. Після підрахунку відомості викладуть до бази даних, яка доступна зоопаркам усього світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ніхто не сховається: у Лондонському зоопарку підраховують тваринУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Полювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: