28.07.2024
Телеканал NTD

Китайська компанія BYD намагається випередити Tesla в продажу електромобілів

Китайська компанія BYD намагається випередити Tesla в продажу електромобілів

Компанія BYD стала серйозним конкурентом компанії Tesla. У четвертому кварталі 2023 року китайський виробник продав понад..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Компанія BYD стала серйозним конкурентом компанії Tesla. У четвертому кварталі 2023 року китайський виробник продав понад 520 тисяч електромобілів, а підприємство з Техасу Tesla — 480 тисяч.

[Джеймс Еттвуд, в. о. редактора автомобільного журналу]:

«Більшість продажів BYD припала на Китай. Це їхній найбільший ринок, він становить 90 % продажів».

BYD прагне завоювати світовий ринок електромобілів. Два роки тому їх почали продавати в Європі.

[Джеймс Еттвуд, в. о. редактора автомобільного журналу]:

«Компанія планує збудувати завод в Угорщині, щоб виробляти автомобілі в тому регіоні. Вона хоче стати найбільшим виробником електромобілів у Європі до 2030 року. Це звучить неймовірно. Але якщо подивитися, як швидко зростають її продажі, то це здається здійсненним».

За річним показником поки що попереду Tesla. Вона продала понад 1,8 мільйона електромобілів, що приблизно на 40 % більше, ніж 2022-го. Для молодої компанії це гарне зростання. Утім, у китайського виробника з цим справи ще ліпші. 2023-го він продав на 73 % електромобілів більше, ніж у попередньому році — майже 1,6 мільйона машин.

Водночас BYD та інші китайські виробники електромобілів стають викликом не лише для Tesla, а й для найбільших автомобільних компаній світу, таких як Volkswagen, Ford, Honda та Toyota.

[Джеймс Еттвуд, в. о. редактора автомобільного журналу]:

«Тому я думаю, що цікава не стільки битва між Tesla і BYD, скільки те, що ж зроблять великі визнані компанії зі столітньою історією виробництва автомобілів, щоб наздогнати цих конкурентів, які раптово з’явилися».

Компанію Tesla було засновано у 2003 році. Перший її електромобіль дебютував 2008-го.

Китайський конгломерат BYD почав свою історію в 95-му році. Спочатку він спеціалізувався на виробництві акумуляторів, потім почав будувати автомобілі. Причому, на відміну від Tesla, компанія випускає і гібриди, і машини з двигуном внутрішнього згоряння. Загалом у 2023 році BYD продав три мільйони легкових авто.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: