28.09.2024
Телеканал NTD

З вікон знаменитого паризького ресторану буде видно церемонію відкриття Олімпіади-2024

З вікон знаменитого паризького ресторану буде видно церемонію відкриття Олімпіади-2024

Дивовижний краєвид на собор Паризької Богоматері відкривається з вікон старовинного ресторану «Ла Тур д'Аржан», або «Срібна..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Дивовижний краєвид на собор Паризької Богоматері відкривається з вікон старовинного ресторану «Ла Тур д’Аржан», або «Срібна вежа». Історія закладу налічує 400 років. Тут бувала Мерилін Монро, Бріджит Бардо, Анджеліна Джолі та багато інших кінозірок, а також політиків та бізнесменів.

Ресторан недавно відкрився після масштабної реконструкції, яка тривала півтора року. Оновлено обідній зал, з’явилася відкрита кухня, наполовину змінився персонал. Скільки витрачено на ремонт, не розкривають, але кажуть, що оборот уже зріс у півтора раза.

[Стефан Трап’є, менеджер ресторану]:

«Насправді все змінилося й не змінилося. <…> Енергетика нова, але, з іншого боку, філософія та сама. Це особлива атмосфера сімейного затишку, бо в нас — як удома, у своїй сім’ї. Ця надзвичайно тепла атмосфера збереглася».

Фірмова страва — пресована качка, приготована за особливим рецептом. Ресторан веде підрахунок кожної тушки та видає клієнтам сертифікат із номером з’їденої птиці. Їх тут із 1890 року приготували вже понад мільйон.

А ось ця незвичайна страва називається «таємниче яйце».

[Яннік Франк, шеф-кухар]:

«Треба приготувати яєчний білок, але не жовток. Клієнти дуже дивуються. Вони часто запитують, як мені вдається залишити жовток сирим, а приготувати лише білок. На жаль, я не можу сказати. Секрет є секретом. Вуаля».

Ресторан також славиться своїм винним льохом, де зберігається 320 000 пляшок. Винна карта — це книга вагою вісім кілограмів. У ній наведено назви 14 000 французьких вин. Льох завжди під охороною.

Зараз у ресторані чекають, коли почнуть бронювати місця на 26 липня наступного року. Цього дня в Парижі відкриють літню Олімпіаду. До того часу собор Паризької Богоматері звільнять від риштовань.

[Андре Террай, власник ресторану]:

«У нас місця в першому ряду, звідки відкриється краєвид на церемонію відкриття Олімпійських ігор. Усе почнеться прямо тут».

Як уважать, історія закладу почалася наприкінці XVI століття. Тоді на цьому місці був заїжджий двір, де подавали паштети з дичини.
Коротке посилання на цю сторінку:

З вікон знаменитого паризького ресторану буде видно церемонію відкриття Олімпіади-2024Люди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіСендбординг повертається до НамібіїНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: