09.06.2024
Телеканал NTD

Забіги, регати та подарунки: у різдвяну атмосферу занурюється і Європа, і Америка

Забіги, регати та подарунки: у різдвяну атмосферу занурюється і Європа, і Америка

На знаменитій вулиці Корсо, що в Римі, тепер світло навіть уночі. Тут килимом простяглися різдвяні гірлянди...

Дата завантаження: 2024-05-09

video

На знаменитій вулиці Корсо, що в Римі, тепер світло навіть уночі. Тут килимом простяглися різдвяні гірлянди. Загалом 18 дротів. Їхня довжина — 1400 метрів, і на них горить 300 тисяч лампочок. Інсталяцію присвячено миру на всій планеті.

У Венеції теж готуються до Різдва. Святковий настрій створюють десятки Санта-Клаусів. Вони сіли в гондоли й улаштували цілу регату, пропливши всіма каналами міста.

А у Франції згадали про користь спорту. У місті Іссі-ле-Муліно проходить святковий марафон. У ньому беруть участь тисячі бігунів у костюмах Санти. Такі забіги тут проводять понад 45 років.

[учасник забігу]:

«На цих змаганнях ми всі святково одягнені. Тут чудова атмосфера. Ми брали участь і торік. Мета забігу — показати найліпший час і дістатися фінішу якнайшвидше».

Забіги в костюмах Санти проводять і в Латинській Америці. Жителі Мехіко беруть у них участь цілими сім’ями. Із собою беруть навіть собак.

[Санта-Клаус]:

«Сім’я має триматися разом. Любов, прихильність і тепло мають бути з ними завжди та скрізь».

А це Каракас — столиця Венесуели. Тут спека, і бігуни переважно у футболках та шортах. На фініші їх чекає сюрприз. Вулиця перетворилася на гігантську ванну з піною.

У Гватемалі Санта-Клаус уже почав роздавати подарунки. Першими отримали нужденні діти. У ролі Санти — місцевий пожежник Ектор Чакон. Йому 77 років, й останні 26 він напередодні Різдва спускається по мотузці з мосту й роздає дітям іграшки. Подарунки придбано на пожертвування, які зібрали пожежники.

[Ектор Чакон, пожежник]:

«Це почуття важко описати, але це справжня радість. Ми, міські пожежники, робимо це, бо служимо суспільству. Водночас пам’ятаємо, що святкуємо народження Ісуса. Його вчення показало нам, що треба бути щедрими й милосердно ставитися до нужденних».

Санта-Клаус, як відомо, устигає скрізь. Тому в нетрях Ріо-де-Жанейро діти теж отримують подарунки. Їх підготували волонтери бразильської благодійної організації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Забіги, регати та подарунки: у різдвяну атмосферу занурюється і Європа, і АмерикаКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиБалабан — душа музичної культури АзербайджануНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собак

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: