27.09.2024
Телеканал NTD

Lucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»

Lucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»

Продюсерська компанія Lucasfilm подає до суду на автомийку, що на околиці чилійської столиці. Вона звинувачує її..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Продюсерська компанія Lucasfilm подає до суду на автомийку, що на околиці чилійської столиці. Вона звинувачує її в плагіаті, оскільки мийку оформлено у стилі телевізійної саги «Зоряні війни».

Star Wash раніше ділилася в соцмережах відеороликами, на яких видно, як персонал станції виконує роботу в костюмах Чубакки, штурмовиків, Боба Фетта та Дарта Вейдера.

Юристи, які представляють автомийку, кажуть, що власник Матіас Хара якраз був у процесі реєстрації свого бренду в патентному чилійському органі, коли отримав позов від творця франшизи, компанії Lucasfilm.

[Матіас Хара, власник автомийки]:

«Ми зі сім’єю вирушили в подорож до США. І я постійно казав, що хочу відкрити автомийку. Моя донька так часто чула від мене “мийка машин”, що коли ми були в “Діснейленді” в розділі “Зоряних воєн”, вона сказала, чому б не назвати її “Зоряна мийка”»

Адвокати Хари кажуть, що американська компанія хоче заблокувати реєстрацію назви, стверджуючи, що бренд автомийки надто нагадує стиль «Зоряних воєн».

Власник чилійської фірми заперечує позов. За його словами, назва автомийки досить відрізняється від назви фільму, щоб уникнути плутанини, і що авторські права продюсерської компанії, хоч і поширюються на такі продукти, як іграшки, меблі та безалкогольні напої, не охоплюють сфери миття автомобілів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Lucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»Знаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіНа Канарських островах протестують проти масового туризмуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судНирки — у центрі нової кризи в НепаліНеочищені стічні води щодня скидають у річки Сербії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: