27.01.2024
Телеканал NTD

Купання серед криги: незвичайну розвагу пропонують у Швеції

Купання серед криги: незвичайну розвагу пропонують у Швеції

Подорож на криголамі та купання серед криги — така пригода чекає на тих, хто здійснить круїз..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Подорож на криголамі та купання серед криги — така пригода чекає на тих, хто здійснить круїз Ботнічною затокою, що на півночі Балтійського моря. Корабель вирушає зі Швеції неподалік кордону з Фінляндією.

На борт одночасно можуть взяти майже 200 пасажирів. Тут можна гуляти палубою, милуватися зимовим морським пейзажем і спостерігати, як працює криголам.

[Франк Гаммере, капітан]:

«Це велика відповідальність, але це частина пригоди. Тому ми все це робимо. Ми хочемо вивести людей (у море) й показати їм, як прокладають шлях крізь кригу».

До подорожі входить прогулянка по кризі, а головне — можна скупатися в холодній воді. Персонал судна каже, що це абсолютно безпечно й зовсім не екстремально, якщо не брати до уваги вражень.

Поплавати наважуються навіть ті, хто спочатку не збирався. Річ у теплих костюмах. Їх виготовлено з двошарового неопрену завтовшки шість міліметрів.

[Ольга Робаха, виконавчий директор компанії-організатора]:

«Люди розуміють, що це не страшно, і не обов’язково вміти плавати — у цих костюмах неможливо потонути, і вони дуже теплі. Їх надягають поверх звичайного одягу, це не купальник».

Персонал допомагає одягти костюми, а потім люди занурюються у воду, а точніше плавають на поверхні. На криголамі є навіть свій фотограф, який знімає крижане купання.

[туристка із США]:

«Мені сподобалося. Це виправдало мої очікування й навіть перевершило їх».

Круїз триває три години. Ціна квитка без наземного трансферу — 285 євро. Гостям безплатно дають теплий сік, а їжу можна купити в кафе на борту. На судні також є кінозал, де показують короткий фільм про криголами усього світу.

Цього сезону компанія чекає на борту до 18 тисяч туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Купання серед криги: незвичайну розвагу пропонують у ШвеціїРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуСендбординг повертається до НамібіїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс Кук2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: