27.12.2024
Телеканал NTD

2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

Як зустріли новий 2024 рік у великих містах світу? Однією з перших свято відзначила Нова Зеландія...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Як зустріли новий 2024 рік у великих містах світу?

Однією з перших свято відзначила Нова Зеландія. В Окленді його ознаменував традиційний феєрверк із 328-метрової вежі Скай-Тауер. Супроводжувало його лазерне та анімаційне шоу. За п’ять хвилин підірвали 500 кілограмів піротехніки.

Далі святкування перейшли до австралійського Сіднея, де на феєрверк дивилися біля знаменитого Оперного театру. Шоу тривало 12 хвилин. У небо запустили 8,5 тонн феєрверків. Загалом було 36 тисяч залпів.

Тайвань зустрів 2024 рік дивовижним феєрверком із вежі Тайбей-101. Салютували з хмарочоса заввишки 508 метрів упродовж п’яти хвилин. При цьому вперше використали і японські феєрверки.

У Гонконгу феєрверк став найбільшим у місті за всю його історію. Він тривав 12 хвилин.

У тайському Бангкоку феєрверк теж був 12-хвилинним. Він традиційно осяяв небо над річкою Чаопхрая. Також у новорічну ніч показали 9-хвилинне шоу дронів.

Об’єднані Арабські Емірати також зустріли Новий рік мальовничим шоу. Щоб на нього подивитися, тисячі людей зібралися в Дубаї біля найвищого хмарочоса світу — Бурдж Халіфа.

В Афінах захопливий та барвистий феєрверк осяяв стародавні пам’ятки Акрополя. Сотні людей святкували Новий рік у грецькій столиці, зокрема на центральній площі Синтагма.

А на Єлисейських полях у Парижі в новорічну ніч зібралися сотні тисяч людей. Французи відкрили рік Олімпійських ігор масштабним святкуванням, яке завершилося традиційним феєрверком над Тріумфальною аркою. Водночас урочистості відбулися в умовах жорстких заходів безпеки.

Велика Британія зустріла 2024 рік дзвоном Біг-Бена та мальовничим феєрверком у Лондоні. На глядацьку зону на березі Темзи продавали квитки. Зробили близько 12 тисяч залпів.

У Берліні феєрверк був над Бранденбурзькою брамою. Там зібралося близько 65 тисяч осіб. Проте, щоб туди пройти, відвідувачам треба було купити квиток за 10 євро. Так місто покрило витрати на підвищені заходи безпеки.

Яскравий феєрверк осяяв і пляж Копакабана, що в Ріо-де-Жанейро. Там 2024 рік вітали майже два мільйони осіб. Світлове шоу проходило під звуки живого оркестру й тривало 12 хвилин.

А на Таймс-сквер у Нью-Йорку за традицією перед настанням півночі по флагштоку спустили величезну кришталеву кулю. Прихід нового року відзначили традиційним поцілунком.
Коротке посилання на цю сторінку:

2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: