28.05.2024
Телеканал NTD

100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 року

100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 року

Початок року Вежа Єлизавети в Лондоні відзначить боєм Біг-Бена та чотирьох інших дзвонів. Цей звук британці..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Початок року Вежа Єлизавети в Лондоні відзначить боєм Біг-Бена та чотирьох інших дзвонів. Цей звук британці чули щоразу, як наступав новий рік, уже ось як століття.

Хоча вежу часто називають Біг-Беном, але це назва лише найбільшого дзвона Вежі Єлизавети.

Сама будівля належить до парламентського комплексу. Її завершили 1859 року. Це була частина відновленого Вестмінстерського палацу, який дуже постраждав під час пожежі 1834-го.

[Девід Брок, голова управління історичних маєтків]:

«Уся політична еліта мала розташовуватись на бетонній плиті завтовшки два метри. Під двома вежами шар бетону — п’ять метрів, щоби стабілізувати їх на невеликому гравійному острові. Водночас Вестмінстер стояв поруч із великою і тоді ще практично неприборканою річкою».

На останню реконструкцію вежа закрилась у 2017 році. Дзвін оновленого Біг-Бена знову почули 11 листопада 2022 року.

Стрілкам і циферблату годинника повернули темно-синій колір. У чорний їх перефарбували під час Другої світової війни.

[Девід Брок, голова управління історичних маєтків]:

«Тепер ви бачите, що вони мають чіткі обриси й пофарбовані в досить гарний королівський синій колір».

1941 року вежа постраждала під час бомбардування. Але годинник швидко відновили, оскільки він був символом мужності та рішучості британців.

[Девід Брок, голова управління історичних маєтків]:

«Під час реконструкції деякі депутати наполягали на тому, щоб дзвін повернули до робочого стану. Навіть попри те, що навколо нього майже все розібрали».

Біг-Бен знову стане центром уваги тисяч людей, які святкуватимуть Новий рік у британській столиці.

Туристичні оператори зазначають, що індустрія подорожей країни після пандемії нормалізувалася. Так цього року Лондон відвідало близько 16 мільйонів іноземців. Це навіть більше, ніж до пандемії у 2019-му.
Коротке посилання на цю сторінку:

100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 рокуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мову

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: