04.01.2024
Телеканал NTD

Трьох живих і ще 12 загиблих знайшли на вулкані, що вивергається в Індонезії

Трьох живих і ще 12 загиблих знайшли на вулкані, що вивергається в Індонезії

Тіла ще дванадцятьох альпіністів знайшли на індонезійському вулкані Марапі, де сталося виверження. За даними влади, кількість..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Тіла ще дванадцятьох альпіністів знайшли на індонезійському вулкані Марапі, де сталося виверження. За даними влади, кількість загиблих зросла до 23 осіб. Рятувальникам також удалося знайти трьох живих. Їх евакуювали.

Марапі — один із найактивніших вулканів на острові Суматра. Виверження почалося 3 грудня. Вулкан викинув стовп попелу заввишки 3000 метрів. У цей час на горі було 75 альпіністів. Загалом понад 50 людей вдалося евакуювати. Багато хто дістав значні опіки.

Рятувальники вивозять тіла загиблих.

[Еді Мардіанто, заступник начальника поліції Західної Суматри]:

«Маємо багато труднощів: непередбачувана погода, важкопрохідна місцевість. Вітром приносить вулканічний попіл та гарячі хмари, тож нам нелегко вивозити тіла».

Наступного дня після виверження Марапі викинув ще стовп попелу заввишки 800 метрів. Тому на ніч операцію призупиняють, щоб не ризикувати життям рятувальників.

На схилах вулкана розташовані два села, у яких живе 1400 осіб. У результаті виверження все довкола вкрите попелом. Влада роздала людям маски й рекомендувала не виходити з дому.

Марапі відомий раптовими виверженнями, які важко передбачити. Це пов’язано з тим, що виверження зароджуються неглибоко. Через це немає підземних поштовхів, які можуть помітити сейсмологи.

Раніше влада заборонила альпіністам і місцевим жителям підходити до кратера ближче, ніж на три кілометри. Проте, за словами чиновників, люди могли порушувати розпорядження.

Попереднього разу Марапі вивергався із січня по лютий, викидаючи попіл на висоту до 1000 метрів. Тоді жертв не було. Найсмертоносніше виверження сталося у квітні 1979 року, коли загинуло 60 людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трьох живих і ще 12 загиблих знайшли на вулкані, що вивергається в ІндонезіїУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Албанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: