04.12.2024
Телеканал NTD

Їх урятували: в Індії з обваленого тунелю нарешті визволили понад 40 будівельників

Їх урятували: в Індії з обваленого тунелю нарешті визволили понад 40 будівельників

17 днів у пастці під землею, і ось, нарешті, ці будівельники виходять на поверхню. В індійському..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

17 днів у пастці під землею, і ось, нарешті, ці будівельники виходять на поверхню.

В індійському штаті Уттаракханд у Гімалаях урятували 41 людину з тунелю, що нині прокладають.

Робітників зустріли з почестями. Їх також вітають чиновники.

Тунель обвалився 12 листопада. Водночас усередині робітники були в безпеці — прокладеною вузькою трубою їм доставляли кисень, їжу та предмети першої потреби. Вони також мали місце для життєдіяльності — близько двох кілометрів завдовжки й понад вісім метрів заввишки. Однак таке тривале перебування в замкнутому просторі з розрідженим повітрям усе ж могло сильно вдарити по здоров’ю.

За попередніми даними, усі врятовані в гарному стані. Але їх обіцяють обстежити.

[Пушкар Сінгх Дхамі, головний міністр штату Уттаракханд]:

«Усі вони були в різних умовах, тому ми діятимемо за інструкціями лікарів. Перед тим, як ми відправимо їх додому, вони будуть під медичним наглядом».

У рятувальній операції брало участь понад сто осіб. Спочатку прокладали крізь завали трубу. Але бури зламалися, й останній етап виконували вручну. Для цього звернулися до так званих «шахтарів-щурів». Це люди, які вміють рити тунелі в дуже вузьких просторах. Вони зазвичай працюють на вугільних шахтах.

Таким чином удалося прокласти трубу діаметром коло 90 сантиметрів і заблокованих робітників витягли на колісних ношах. Щоб евакуювати всіх, знадобилося близько години.

Через два тижні очікування родичі будівельників нарешті полегшено видихнули.

[Чудхраан, мати врятованого будівельника]:

«Дівалі ми святкуємо зараз. У день Дівалі я довідалася, що мій син під завалами. Тоді нам було не до свята, і ми не запалювали ламп і не промовляли молитов. А сьогодні ми святкуємо».

Цей тунель — частина автомагістралі вартістю 1,5 мільярда доларів і протяжністю понад 800 кілометрів. Її прокладають, щоб сполучити чотири місця індуїстського паломництва.

Що стало причиною обвалу, не повідомляють. У цьому гірському районі висока ймовірність виникнення зсувів, повеней та землетрусів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Їх урятували: в Індії з обваленого тунелю нарешті визволили понад 40 будівельниківІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: