04.09.2024
Телеканал NTD

Почався суд над підлітками, яких звинувачують у причетності до обезголовлення вчителя

Почався суд над підлітками, яких звинувачують у причетності до обезголовлення вчителя

Шестеро підлітків постали перед судом у Франції за звинуваченням у причетності до обезголовлення французького вчителя історії..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Шестеро підлітків постали перед судом у Франції за звинуваченням у причетності до обезголовлення французького вчителя історії Семюеля Паті. Інцидент стався ще 2020 року. 18-річний уродженець Росії Абдуллах Анзоров убив Паті після того, як той на уроці свободи слова показав карикатури на пророка Мухаммеда, які у 2008 році опублікувало видання Charlie Hebdo.

Припускають, що три роки тому учні Паті вказали вбивці на свого вчителя за кількасот євро. Тоді їм було по 13–15 років. Також одна з підсудних збрехала батькові, що вчитель перед демонстрацією нібито наказав усім учням-мусульманам вийти з класу. Як з’ясувалося, того дня дівчини в школі не було.

47-річного Паті було вбито біля школи в передмісті Парижа. Злочинця застрелила поліція невдовзі після нападу.

П’ятьох неповнолітніх звинувачують в умисній злочинній змові. Припускають, що вони кілька годин чекали викладача біля виходу, щоб показати його Анзорову. Їм загрожує до двох зі половиною років позбавлення волі.

[Луї Каєс, адвокат сестри вбитого вчителя]:

«Мішель Паті (одна із сестер Семюеля) хоче зрозуміти всі складні обставини справи, серед яких ісламістські ідеї одних та необережність інших. Усе це стало причиною об’єднання маленького боягузтва, великої брехні, наклепу, пособництва та причетності. Інакше Семюель Паті був би живим».

Слухання триватимуть до 8 грудня. Потім почнеться судовий процес над вісьмома дорослими. Їх теж підозрюють у причетності. Серед них батько дівчинки-підлітка, який закликав у соцмережах діяти проти вчителя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Почався суд над підлітками, яких звинувачують у причетності до обезголовлення вчителяФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзника

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: