16.07.2024
Телеканал NTD

Майже 2000 в’язнів утекло в Сьєрра-Леоне після нападу повстанців

Майже 2000 в'язнів утекло в Сьєрра-Леоне після нападу повстанців

Двадцять людей загинуло й майже 2000 в'язнів утекло під час недільного нападу на військові казарми, в'язницю..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Двадцять людей загинуло й майже 2000 в’язнів утекло під час недільного нападу на військові казарми, в’язницю та інші об’єкти у Сьєрра-Леоне. Про це повідомили офіційні особи.

Західноафриканську країну охопила паніка рано-вранці, коли нападники зчинили стрілянину в столиці Фрітаун. Уряд звинуватив в атаці групу солдатів і поліціянтів, а також назвав це спробою військового перевороту.

Нападники обстрілювали в’язницю близько двох годин, після чого протаранили головні ворота автомобілем.

[житель Фрітауна]:

«Після того, як учора на перехресті сталася стрілянина, ми вийшли й побачили гільзи від патронів. Їх можна побачити на землі. Дехто з нас раніше такого не переживав. Ми молимося, щоб такого більше не було».

[жителька Фрітауна]:

«Я вперше почула звук стрілянини. Насправді я злякалася й навіть забралася під ліжко. Подумала, що мені кінець. Я була дуже наляканою».

Як повідомляє армійське керівництво, серед 20 загиблих — 13 солдатів, троє нападників, поліціянт, цивільна особа та працівники приватної охоронної компанії. Також вісьмох людей поранено, а трьох арештовано.

Загалом із центральної в’язниці Падемба-Роуд утекло 1890 в’язнів. У повідомленні адміністрації установи йдеться, що 23 особи вже вдалося повернути назад.
Коротке посилання на цю сторінку:

Майже 2000 в’язнів утекло в Сьєрра-Леоне після нападу повстанців137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: