07.01.2024
Телеканал NTD

Конгрес Аргентини офіційно проголосив Хав’єра Мілея президентом

Конгрес Аргентини офіційно проголосив Хав'єра Мілея президентом

Національний конгрес Аргентини офіційно проголосив Хав'єра Мілея президентом країни. Посаду віцепрезидента обійме Вікторія Вільярруель. Обидва політики..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Національний конгрес Аргентини офіційно проголосив Хав’єра Мілея президентом країни. Посаду віцепрезидента обійме Вікторія Вільярруель. Обидва політики перемогли в другому турі загальних виборів, що відбувся 19 листопада. За Мілея віддали майже 56 % голосів.

Рішення парламенту оголошує попередній президент Крістіна Фернандес де Кіршнер. У залі присутні 257 депутатів та 72 сенатори. Ця формальність передує інавгурації новообраного голови держави. Мілей присягне 10 грудня. Він стане першим у світовій історії президентом-лібертаріанцем.

На новій посаді Мілею доведеться стримати зростання інфляції, що сягає майже 150 %, відновити виснажені валютні резерви, розв’язати проблему бідності, яка перевищує 40 %, і налагодити політичні й торговельні зв’язки з іншими країнами.

Хав’єр Мілей — економіст і підприємець. Він уважає Аргентину «податковим пеклом». Політик хоче змінити національну валюту на долар США, закрити центробанк, зменшити бюджетні витрати та провести скорочення в міністерствах. Мілея за його політичні та економічні погляди називають «мінітрампом».

Новообраний президент оголосив, що вже обрав нового міністра економіки. Ним стане Луїс Капуто — ексміністр фінансів і колишній голова Центробанку Аргентини. Він відомий як прагматик і грамотний експерт із ринку.

На загальних виборах в Аргентині також обрали членів конгресу та губернаторів провінцій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Конгрес Аргентини офіційно проголосив Хав’єра Мілея президентом«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора Гази25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: