27.10.2024
Телеканал NTD

Перемир’я продовжили: ХАМАС обміняв більше заручників на полонених

Перемир'я продовжили: ХАМАС обміняв більше заручників на полонених

Після того, як тимчасове припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАСом подовжили, угруповання обміняло ще дванадцятьох заручників..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Після того, як тимчасове припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАСом подовжили, угруповання обміняло ще дванадцятьох заручників на тридцятьох палестинських в’язнів.

Ізраїльські армійці підтвердили, що до країни прибуло десять громадян Ізраїлю та двоє іноземців. На цих кадрах видно, як ХАМАС передає заручників Червоному Хресту.

Загалом перемир’я продовжили до шести днів. Є надія, що воно може стати ще довшим.

Як повідомляють джерела, голови ЦРУ та ізраїльської розвідки «Моссад» зустрілися з прем’єр-міністром Катару в Досі. Вони обговорили наступний етап потенційної угоди. На зустрічі також були єгипетські офіційні особи.

Загальна кількість заручників, яких ХАМАС обміняв на полонених, станом на вівторок становила 81 особу. Серед них 60 ізраїльтян. Усі жінки та діти.

Возз’єднання родин були зворушливими та радісними. Інші ж не знають про долю своїх близьких.

Офрі Бібас закликає повернути сім’ю свого брата. У ній найменший заручник ХАМАСу — 10-місячний Кфір Бібас.

[Офрі Бібас, родичка заручників]:

«Мого єдиного брата викрали 7 числа з дому в Нір Озі разом з усією його сім’єю: дружиною Ширі та двома хлопчиками. Ми звертаємося до вас сьогодні, тому що завтра — останній день припинення вогню і дії угоди з Ізраїлем про звільнення заручників, але вони досі не на волі».

Ізраїль заявив, що готовий продовжити перемир’я, якщо ХАМАС звільнятиме щонайменше по десять заручників щодня.

Якщо припинення вогню затвердять, то незабаром на волі можуть опинитися й деякі ізраїльські заручники-чоловіки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перемир’я продовжили: ХАМАС обміняв більше заручників на полоненихДепутата Європарламенту відпустили з в’язниці, щоб він склав присягуБлінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція»Прем’єр Італії відвідала будівництво центрів для іммігрантів в АлбаніїУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраВибухом закінчився запуск розвідувального супутника КНДРЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиАргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогоюКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняЗамах на Дональда Трампа: що вже відомо ФБР

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: