04.01.2024
Телеканал NTD

Тимчасове перемир’я між Ізраїлем та ХАМАСом завершилося

Тимчасове перемир'я між Ізраїлем та ХАМАСом завершилося

Тимчасове перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом закінчилося о 7 годині ранку в п'ятницю. Жодна зі сторін..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Тимчасове перемир’я між Ізраїлем і ХАМАСом закінчилося о 7 годині ранку в п’ятницю. Жодна зі сторін не оголосила про його продовження.

За годину до закінчення перемир’я Ізраїль заявив, що перехопив ракету, випущену із Сектора Гази. А пов’язані з ХАМАСом медіа повідомили про вибухи та стрілянину в палестинському анклаві.

Ізраїльські військовики 1 грудня заявили, що відновили бойові дії проти ХАМАСу в Секторі Гази, і звинуватили палестинське угруповання в порушенні умов перемир’я та обстрілі ізраїльської території.

У четвер, на сьомий день тимчасового припинення вогню, ХАМАС звільнив ще вісьмох ізраїльських заручників. Угоду про це уклали в останню хвилину. Ізраїль у відповідь передав 30 палестинських в’язнів.

До цього впродовж шести днів припинення вогню ХАМАС щодня звільняв групу заручників. Серед них були як ізраїльтяни, так і громадяни інших держав. За це Ізраїль щоразу передавав більш як по 30 палестинських в’язнів — підлітків і жінок.

У четвер у Єрусалимі зчинилася стрілянина. Двоє бойовиків ХАМАСу відкрили вогонь по людях на зупинці. Як наслідок, троє людей загинуло, ще кількох було поранено. Одного нападника застрелили, другого поранили.

Збройне крило ХАМАСу, яке присягнулося знищити Ізраїль, узяло на себе відповідальність за напад, назвавши його «героїчним». Як повідомляють, напад скоїли брати, які раніше були у в’язниці в Ізраїлі.

Тимчасове перемир’я дало змогу не лише обміняти заручників, а й доставити до Гази необхідну гуманітарну допомогу. Там сотні тисяч людей живуть у тимчасових притулках і потерпають від нестачі води, їжі та ліків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тимчасове перемир’я між Ізраїлем та ХАМАСом завершилосяСвітові ціни на какао б’ють рекордиАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: