04.02.2024
Телеканал NTD

Ізраїль повідомив, що веде бойові дії на всій території Сектора Гази

Ізраїль повідомив, що веде бойові дії на всій території Сектора Гази

Сухопутні сили Ізраїлю діють проти ХАМАСу на всій території Сектора Гази. Про це повідомив речник воєнного..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Сухопутні сили Ізраїлю діють проти ХАМАСу на всій території Сектора Гази. Про це повідомив речник воєнного відомства.

[Даніель Хагарі, речник Армії оборони Ізраїлю]:

«ЦАГАЛ і далі розширює свою наземну операцію проти центрів ХАМАСу на всій території Гази. Він зустрічається віч-на-віч із терористами й знищує їх».

Представник ЦАГАЛу також сказав, що кораблі, які в Червоному морі обстріляли єменські хусити, не мають стосунку до Ізраїлю. Раніше хусити заявили, що їхні військово-морські сили атакували бойовим дроном і морськими ракетами два ізраїльські кораблі: Unity Explorer і Number 9.

[Даніель Хагарі, речник Армії оборони Ізраїлю]:

«Ракети було випущено по двох комерційних суднах, що не пов’язані з Ізраїлем».

Він також звинуватив у нападі Іран, який підтримує хуситів.

Представник збройних сил хуситів заявив, що два кораблі було атаковано в Баб-ель-Мандебській протоці, що між Єменом та Еритреєю, після того, як ті проігнорували попередження.

З його слів, напади відбуватимуться доти, доки не припиниться воєнна операція Ізраїлю в Секторі Гази.

Водночас після відновлення бомбардувань анклаву сотні жителів Гази вирушили в пошуках притулку до Рафаха, що на півдні Сектора Гази.

Хтось їде на таксі, хтось перевозить речі на возах, а хтось несе найнеобхідніше пішки. Як оголосила армія Ізраїлю, людям треба негайно залишити Хан-Юніс та його околиці. Вона також вказала місця притулків у Рафаху.

[житель Сектора Гази]:

«Ми не бачимо безпечних зон, але рухаємося, бо що ми можемо вдіяти? У нас є діти, і всю ніч тривають обстріли, тож ми переїжджаємо з району до району. Але в Газі ніде нема безпеки».

Семиденне припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАСом закінчилося в п’ятницю. Під час нього обміняли палестинських в’язнів на частину ізраїльських заручників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль повідомив, що веде бойові дії на всій території Сектора ГазиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Бандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: