05.04.2024
Телеканал NTD

У пожежній лабораторії в Австралії розробляють ефективні вогнетривкі матеріали

У пожежній лабораторії в Австралії розробляють ефективні вогнетривкі матеріали

Це нова пожежна лабораторія в Канберрі. Австралійські студенти та науковці проводять тут дослідження, які допоможуть ліпше..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Це нова пожежна лабораторія в Канберрі. Австралійські студенти та науковці проводять тут дослідження, які допоможуть ліпше захиститися від вогню.

Джонатан навчається на факультеті машинобудування. У лабораторії вивчає зразки пожежної уніформи різних років.

[Джонатан Лу, студент]:

«Треба побачити, наскільки відрізняється швидкість поширення вогню і як швидко матерія спалахує».

Для Джонатана це захопливе дослідження.

[Джонатан Лу, студент]:

«Бачити, що відбувається з матеріалом у таких умовах, і мати можливість погратися з вогнем — це завжди трохи весело. Але все безпечно, звісно».

Джонатан має надію, що його досліди допоможуть розробити новий вогнетривкий одяг для пожежників.

Метт теж вивчає машинобудування. У пожежній лабораторії проводить досліди з матеріалами, які використовують для будівництва авто.

[Метт Гордерн, студент]:

«(Під час горіння) виділяється дим, але що в ньому? Я досліджую всілякі гази, які утворюються під час горіння, і з’ясовую, як вони впливають на людей».

У лабораторії можна протестувати майже будь-який матеріал. Для дослідників це цілий світ можливостей. Вони хочуть створити ефективний вогнетривкий одяг, жароміцну покрівлю та вогнетривкий матеріал для стін будівель.
Коротке посилання на цю сторінку:

У пожежній лабораторії в Австралії розробляють ефективні вогнетривкі матеріалиЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНові протези дають змогу відчувати температуру предметівНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: