27.11.2024
Телеканал NTD

Скульптури Єлизавети II та принца Філіппа встановили в Альберт-холі в Лондоні

Скульптури Єлизавети II та принца Філіппа встановили в Альберт-холі в Лондоні

Король Великої Британії Чарльз III урочисто відкрив бронзові статуї своїх покійних батьків. До нього долучилася королева..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Король Великої Британії Чарльз III урочисто відкрив бронзові статуї своїх покійних батьків. До нього долучилася королева Камілла.

Скульптури Єлизавети II та принца Філіппа виконані в натуральну величину. Їх встановили в нішах Альберт-холу.

Статуї замовили 2021 року, коли Альберт-хол святкував 150-річчя. Пізніше в будівлі встановлять скульптури королеви Вікторії та принца Альберта.

Альберт-хол заведено вважати одним із найпрестижніших концертних залів Великої Британії та світу. Королева Вікторія розпорядилася його збудувати на честь свого покійного чоловіка Альберта. Будівлю звели біля Кришталевого палацу, у якому проходила перша Всесвітня виставка. У її організації брав участь чоловік королеви Вікторії.

В Альберт-холі щорічно проходить коло 350 заходів, зокрема концерти класичної музики, оперні спектаклі, балетні постановки, банкети та урочисті церемонії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Скульптури Єлизавети II та принца Філіппа встановили в Альберт-холі в ЛондоніChristian Dior присвятив колекцію от-кутюр спортуПриродна краса та історія Албанії приваблюють до країни дедалі більше туристівБарселонський ресторан назвали найкращим у світіДизайнер переробляє політичні банери на сумки-шопериНесподіваний скарб: мармурову статую знайшли в давньоримській каналізації в БолгаріїПавич, коала та дракон: виставку квітів в індійському штаті Тамілнад присвятили дикій природіВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівНепальська альпіністка побила рекорд з найшвидшого сходження на ЕверестКоролівські сукні та лист Рінго Старра: стартують аукціонні «Класичні тижні»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: