27.06.2024
Телеканал NTD

Ізраїльська армія показала журналістам своє просування на півночі Гази

Ізраїльська армія показала журналістам своє просування на півночі Гази

Почорнілі вікна, зруйновані спальні, дитячі речі. На півночі Гази скрізь видно уламки та руйнування через місяць..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Почорнілі вікна, зруйновані спальні, дитячі речі. На півночі Гази скрізь видно уламки та руйнування через місяць після початку воєнної кампанії Ізраїлю з вигнання ХАМАСу з анклаву.

Ізраїльські сили надали невеликій групі іноземних репортерів рідкісну можливість побачити своє просування на палестинську територію. Їх провели ґрунтовими дорогами, порізаними гусеницями танків, до околиць міста Газа.

У цьому районі багатоквартирних будинків жодна будівля не вціліла. Фасади посічені кулями й шрапнеллю, пальми зламані.

[ізраїльський військовик]:

«Це були довгі тижні боїв. Це не операція, це війна. І це триватиме довго, доки ХАМАС не перестане існувати».

Ізраїльські сили увійшли до Сектора Гази 27 жовтня. Це стало відповіддю на напад, який учинив ХАМАС 7 жовтня, і внаслідок якого загинуло приблизно півтори тисячі осіб.

За 12 днів тисячі ізраїльських солдатів оточили місто Газа, фактично розділивши густонаселений прибережний анклав на дві частини, намагаючись вистежити та знищити бойовиків ХАМАСу.

Військовики неодноразово закликали мирних жителів переміститися з півночі на південь анклаву. Кажуть, що нині з цього району всі родини вже виїхали.

Вони також розповідають, що в домах знаходять майстерні з виготовлення зброї, зокрема дронів.

[ізраїльський військовик]:

«Ми пізнаємо ворога дедалі більше. У кожному будинку, у який ми входимо, ми намагаємося бути обережними».

Згідно з останніми даними, 31 ізраїльського солдата було вбито під час наземного наступу в Секторі Гази й понад 260 поранено. Палестинські офіційні особи кажуть, що із 7 жовтня ізраїльські сили вбили понад 10 тисяч палестинців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїльська армія показала журналістам своє просування на півночі ГазиНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиІсландський вулкан на півострові Рейк’янес викинув лаву на 50 метрів угоруКулі зі сміттям із КНДР спричинили пожежі та порушили роботу аеропорту в Південній КореїВибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту ІзраїлюСутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві силиУ Чилі гірськолижні курорти потопають у снігуДональда Трампа визнали винним у справі про фальсифікацію документівУ Бразилії горять найбільші водно-болотні угіддя світуЧи прийме Ізраїль і ХАМАС план Байдена?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: