12.02.2024
Телеканал NTD

Ізраїльська армія оголосила про відкриття гуманітарного коридору в Секторі Гази

Ізраїльська армія оголосила про відкриття гуманітарного коридору в Секторі Гази

Ізраїльська армія випустила відеозвернення, у якому оголосила, що відкрила «гуманітарний коридор» для цивільних на півночі Гази...

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Ізраїльська армія випустила відеозвернення, у якому оголосила, що відкрила «гуманітарний коридор» для цивільних на півночі Гази. Ним можна переміститися на південь анклаву.

[Моше Тетро, представник армії Ізраїлю]:

«Я ще раз прошу всіх мирних жителів північної частини Сектора Гази переїхати на південь від Ваді Гази. Північна частина Сектора Гази та місто Газа — це зона бойових дій, дуже небезпечна територія. Злочинна терористична організація ХАМАС використовує вас як щит».

Однак багато жителів Гази відмовляється йти.

[Мохаммад Дахлан, житель Гази]:

«Ми помремо на нашій землі й нікуди не підемо. Якщо покинемо наші будинки, то втратимо гідність. Якщо підемо в пустелю, то опинимося без засобів до існування. Тож ліпше померти на своїй землі. Усі їхні попередження для нас нічого не означають».

Водночас держсекретар США Ентоні Блінкен прибув з візитом до Іраку. Виступаючи перед журналістами, він сказав, що американські чиновники домагаються гуманітарного припинення вогню в Газі. Це дасть змогу надати більше допомоги палестинцям та звільнити заручників.

З його слів, до анклаву щодня вже в’їжджає близько 100 вантажівок із продовольством та предметами першої потреби. Однак цього замало. Раніше він відвідав Західний берег річки Йордан.

Органи охорони здоров’я в контрольованій ХАМАСом Газі повідомляють, що в ході бойових дій та ракетних обстрілів загинуло понад 9700 палестинців. Конфлікт спалахнув після раптового нападу бойовиків 7 жовтня на ізраїльські кібуци та музичний фестиваль. Тоді загинуло 1400 ізраїльтян, понад 240 стало заручниками.

Тим часом вночі проти понеділка ракети летіли в обидва боки. Так, із півдня Ізраїлю можна було побачити, як небо над Газою освітлювали вибухи. Над Тель-Авівом система «Залізний купол» також перехопила кілька ракет.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїльська армія оголосила про відкриття гуманітарного коридору в Секторі ГазиЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Колумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському морі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: