12.03.2024
Телеканал NTD

Сотні іноземців та поранених палестинців змогли залишити Сектор Гази

Сотні іноземців та поранених палестинців змогли залишити Сектор Гази

Машини швидкої допомоги доставили сотні людей із Гази до Єгипту через контрольно-пропускний пункт «Рафах», що знову..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Машини швидкої допомоги доставили сотні людей із Гази до Єгипту через контрольно-пропускний пункт «Рафах», що знову відкрився.

Згідно з угодою, досягнутою між Єгиптом, Ізраїлем і ХАМАСом за посередництва Катару, групі іноземців і тяжко поранених палестинців дозволили залишити анклав.

Єгипет підготував польові шпиталі на Синайському півострові.

Як повідомляють, через КПП пройшло коло 500 іноземців. Однак серед них не було нікого з 240 ізраїльських заручників, яких захопили бойовики 7 жовтня.

Через КПП також проїжджають вантажівки з гуманітарною допомогою для жителів Гази. Скільки перехід буде відкритим, поки що невідомо.

Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю відмовився робити «гуманітарну паузу» у воєнній операції, до чого закликало багато країн.

За даними міністерства охорони здоров’я Гази, унаслідок авіаударів Ізраїлю було вбито понад 8700 палестинців. Їжі, пального, питної води та медикаментів бракує, а лікарні ледве справляються з лікуванням поранених.

Водночас міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант відвідав війська, що біля кордону із Сектором Гази. З його слів, наземна операція ЦАГАЛу всередині анклаву проходить успішно. Армія бореться з бойовиками ХАМАСу, які збудували лабіринт із тунелів.

За даними ізраїльського уряду, під час атаки 7 жовтня було вбито коло 1100 мирних ізраїльтян та 300 військовиків. Ще 240 людей бойовики взяли в заручники й відвезли до Сектора Гази. Одна з цілей наземної операції — їх звільнити.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні іноземців та поранених палестинців змогли залишити Сектор ГазиЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівГонконг посилив закон про нацбезпекуІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуАфіни накрила пилова буря із СахариТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: