10.10.2024
Телеканал NTD

Ілон Маск назвав штучний інтелект найбільшою загрозою людству

Ілон Маск назвав штучний інтелект найбільшою загрозою людству

Ілон Маск назвав штучний інтелект найсерйознішим ризиком, з яким будь-коли стикалося людство. Про це він сказав..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Ілон Маск назвав штучний інтелект найсерйознішим ризиком, з яким будь-коли стикалося людство. Про це він сказав на першому в історії саміті з безпеки ШІ у Великій Британії.

[Ілон Маск, голова Tesla та X]:

«Уперше в історії ми зіткнулися із чимось, що буде значно розумнішим за нас. Тому мені незрозуміло, чи можемо ми справді контролювати таку річ. Гадаю, ми можемо прагнути спрямовувати її у вигідне для нас річище».

Маск також сказав, що треба орган, який би наглядав за провідними компаніями, які працюють зі штучним інтелектом.

[Ілон Маск, голова Tesla та X]:

«Має бути якийсь рефері, незалежна третя сторона, яка спостерігатиме за провідними компаніями у сфері ШІ й принаймні бити на сполох, якщо виникнуть побоювання».

Коментарі Маска пролунали після того, як Велика Британія опублікувала декларацію, підписану 28 країнами та ЄС. У ній викладено програму виявлення ризиків, пов’язаних зі штучним інтелектом. Також вона передбачає формування наукового розуміння цієї технології та створення міжнародної правової бази для її контролю.

[Ілон Маск, голова Tesla та X]:

«Я не знаю, які правила будуть справедливими, але перш ніж почати наглядати, треба почати з розуміння».

Коротке посилання на цю сторінку:

Ілон Маск назвав штучний інтелект найбільшою загрозою людствуООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСІмператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі меншеВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо Байдена

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: