21.05.2024
Телеканал NTD

Кубинський делегат Панамериканських ігор попросив притулку в Чилі

Кубинський делегат Панамериканських ігор попросив притулку в Чилі

Кубинський делегат, що приїхав до Сантьяго на Панамериканські ігри, попросив притулку в чилійського імміграційного органу. Про..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Кубинський делегат, що приїхав до Сантьяго на Панамериканські ігри, попросив притулку в чилійського імміграційного органу. Про це повідомила чилійська влада.

[Мануель Монсальве, заступник міністра внутрішніх справ Чилі]:

«Учора до національної міграційної служби звернувся громадянин Куби. Він подав прохання про надання притулку. У Чилі згідно із законом про біженців спочатку видають тимчасову візу на вісім місяців. Також потрібне схвалення на подання заяви про надання статусу біженця».

Загалом до Чилі на Панамериканські ігри приїхало 412 кубинських делегатів. Понад два десятки з них поки що лишаються в країні.

[Мануель Монсальве, заступник міністра внутрішніх справ Чилі]:

«З цих 412-ти 391 покинув Чилі. 21 член кубинської делегації лишається на території країни».

Водночас спортивне селище залишило й семеро спортсменів. Куди вони пішли, невідомо. Шість із них — жінки. Вони перестали виходити на зв’язок зі своєю делегацією. Кубинець, що попросив притулку, до їх числа не входить.

[Мануель Монсальве, заступник міністра внутрішніх справ Чилі]:

«Ці кубинські спортсмени не мали офіційного контакту з чилійською владою. Із засобів масової інформації ми дізналися, що вони мають юридичного представника. Треба дочекатися їхнього рішення відповідно до чилійських законів та їхніх запитів до чилійських установ, переважно через національну міграційну службу».

Спочатку влада Чилі повідомила, що візи дадуть кубинським делегатам право перебувати в країні впродовж 90 днів, і їх може бути продовжено ще на 90. Та пізніше вона заявила, що делегати прибули не з туристичними візами, а зі спеціальними кубинськими паспортами, і термін дії деяких із них скоро закінчиться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубинський делегат Панамериканських ігор попросив притулку в ЧиліФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануПовені спричинили хаос в Афганістані та Пакистані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: