10.01.2024
Телеканал NTD

Біженці із Судану повідомляють про хвилю вбивств на етнічному ґрунті

Біженці із Судану повідомляють про хвилю вбивств на етнічному ґрунті

Про хвилю вбивств у Західному Дарфурі повідомили біженці із Судану. З їхніх слів, на людей із..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Про хвилю вбивств у Західному Дарфурі повідомили біженці із Судану. З їхніх слів, на людей із племені масаліт напали арабські ополченці та члени воєнізованої організації «Сили швидкого реагування», яка воює проти суданської армії.

Це сталося в Ель-Генейні, де розташована військова база й табір для переселенців. Повстанці напали на район Ардмата наприкінці жовтня.

[Набіла Абдель Рахман, біженка із Судану]:

«В Ардматі наших людей убивають та змушують утікати. Дітей ріжуть, у жінок забирають гроші та майно, і вони не можуть утекти».

[Асія, біженка із Судану]:

«Мені сказали, що мого брата вбили, і ми не знаємо, де він. Я, моя мати та діти моєї сестри приїхали (до Чаду). Ми не знаємо, де мій батько, не знайшли. Вони все спалили, забрали. Ми нічого із собою не взяли».

[Набіла Адам, біженка із Судану]:

«Я втратила матір, батька та братів».

Із Судану до Чаду щодня втікає кілька тисяч осіб. Працівники ООН у Чаді кажуть, що очікують ще більше біженців. Але багатьом не вдається перейти кордон, бо повстанці вимагають за це гроші.

Громадянська війна в Судані почалася у квітні цього року. Причиною став конфлікт між Перехідною суверенною радою та «Силами швидкого реагування». Угруповання раніше виступало на боці збройних сил країни. Та коли постало питання про інтеграцію до армії, організація відмовилася підкоритися.

Війна спричинила серйозну гуманітарну кризу в Судані. Більш як шість мільйонів осіб мусили піти з дому й оселитись у тимчасових таборах. 730 тисяч утекло за кордон, із них пів мільйона — до Чаду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біженці із Судану повідомляють про хвилю вбивств на етнічному ґрунтіІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: