11.03.2024
Телеканал NTD

Постійний представник Франції при ООН закликав до повного припинення вогню в Газі

Постійний представник Франції при ООН закликав до повного припинення вогню в Газі

До припинення вогню в Секторі Гази закликав постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів'єр після..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

До припинення вогню в Секторі Гази закликав постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів’єр після екстреного засідання Ради Безпеки. За його словами, ситуація в анклаві погіршується.

[Ніколя де Рів’єр, постійний представник Франції при ООН]:

«Гуманітарні зусилля, яких зараз докладають, недостатні. Бойові дії тривають, і вони мають припинитися. Нам потрібен стійкий та міцний мирний договір. Але спочатку треба припинити вогонь, щоб забезпечити гуманітарний доступ».

Цього тижня Париж проведе міжнародну гуманітарну конференцію, яка матиме на меті допомогу цивільному населенню Гази. Там також розглянуть питання створення морського коридору для доставляння гуманітарної допомоги та використання кораблів для надання допомоги пораненим.

І Ізраїль, і бойовики ХАМАСу, які контролюють Сектор Гази, відкидають заклики міжнародної спільноти припинити вогонь. Ізраїль каже, що насамперед має бути звільнено заручників, яких 7 жовтня захопив ХАМАС під час атаки на південь Ізраїлю. ХАМАС заявляє, що не звільнить їх і не припинить бойових дій, поки Газа зазнає нападу.

За даними ізраїльської армії, відколи 27 жовтня в анклаві почалася наземна операція, загинув 31 солдат. Військовики кажуть, що бойовики ховаються серед мирних жителів і в лікарнях. ХАМАС відповідає, що це неправдива заява, і що ООН її варто перевірити.

Ізраїль не припиняє нічних бомбардувань із повітря, землі та моря. Водночас міністерство охорони здоров’я Гази, яке підконтрольне ХАМАСу, повідомляє, що внаслідок них загинуло понад 10 тисяч осіб.

Тим часом США домагаються перерв у конфлікті. Представник Вашингтона, як й Ізраїль, каже, що ХАМАС скористається повним припиненням вогню для досягнення своєї мети.

[Роберт Вуд, заступник постійного представника США при ООН]:

«Ми намагаємося рухатися вперед, запобігаючи поширенню цієї війни та дбаючи про гуманітарну ситуацію на місцях — це два найважливіші пункти. А ще докладаємо зусиль, щоб визволити заручників».

Євросоюз обіцяє збільшити гуманітарну допомогу Газі на 25 мільйонів євро. Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. За її словами, загальна допомога ЄС цивільному населенню становитиме 100 мільйонів євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Постійний представник Франції при ООН закликав до повного припинення вогню в ГазіЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Марш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на Ізраїль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: