28.11.2024
Телеканал NTD

Король Чарльз III не попросив вибачення в кенійців

Король Чарльз III не попросив вибачення в кенійців

Король Великої Британії Чарльз III прибув до Кенії з офіційним чотириденним візитом. Там він висловив жаль..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Король Великої Британії Чарльз III прибув до Кенії з офіційним чотириденним візитом. Там він висловив жаль щодо всіх страждань, які кенійці пережили, борючись за незалежність від британського колоніального правління.

[Чарльз III, король Великої Британії]:

«Помилки минулого — привід для великої скорботи та глибокого жалю. Проти кенійців було вчинено огидні й невиправдані акти насильства».

Водночас у своїй промові король не став просити вибачення.

[Чарльз III, король Великої Британії]:

«Минуле не зміниш. Але, звертаючись до нашої історії чесно й відкрито, ми, можливо, нині зможемо продемонструвати силу нашої дружби. І так учиняючи, сподіваюся, що ми зможемо й далі будувати ще тісніші стосунки на роки вперед».

Багато жителів колишніх британських колоній хочуть, щоб Чарльз III прямо перепросив і схвалив відшкодування збитків, завданих у колоніальну епоху, серед них тортури, убивства та експропріація землі.

За даними Кенійської комісії з прав людини, під час повстання Мау-Мау в центральній Кенії в 1952–60 роках коло 90 000 кенійців було вбито чи покалічено й 160 000 потрапили до в’язниці.

Велика Британія раніше висловлювала жаль щодо цих зловживань. У 2013 році вона погодилася на компенсацію розміром 24 мільйони доларів.

Президент Кенії Вільям Руто похвалив Чарльза III за його заяву й назвав це «дуже обнадійливим першим кроком».
Коротке посилання на цю сторінку:

Король Чарльз III не попросив вибачення в кенійцівНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківНирки — у центрі нової кризи в НепаліІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиАфіни накрила пилова буря із СахариШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: