27.10.2024
Телеканал NTD

Як дрони допомагають садити мангрові ліси в Абу-Дабі

Як дрони допомагають садити мангрові ліси в Абу-Дабі

Великі дрони скидають мільйони насінин мангрових дерев на припливно-відпливну смугу узбережжя Абу-Дабі — столиці Об'єднаних Арабських..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Великі дрони скидають мільйони насінин мангрових дерев на припливно-відпливну смугу узбережжя Абу-Дабі — столиці Об’єднаних Арабських Еміратів. З них має прорости 2,5 мільйони дерев.

Раніше в межах проєкту національної нафтової компанії насіння розкидали вручну. Потім залучили технології — вийшло ефективніше.

[Ібрагім аль Зубі, спеціаліст зі сталого розвитку]:

«За допомогою дронів нам удалось обстежити території, яких ми не могли дістатися, раніше невідомі території, на яких, як ми припускали, можна посадити мангрові ліси. Ми зменшили людський фактор і витрати».

Національна нафтова компанія співпрацює з однією екотехнологічною фірмою. Як з’ясувалося, лише 40 % посадженого насіння виживає і перетворюється на дерева.

[Джейн Главан, співвласниця екотехнологічної фірми]:

«Для того, щоб успішно виростити 2,5 мільйони дерев, ми беремо дані першого року посадження, а потім повертаємося на місця та додатково сіємо в найбільш успішних районах. Після цього ми проводимо моніторинг ще двічі».

За оцінками ООН, за останні 40 років площа мангрових лісів у світі зменшилася на більш як 20 відсотків. Переважно в результаті діяльності людей і природного відступу лінії лісу. Мангри ростуть на узбережжях 123 країн.

У районі Абу-Дабі такі ліси охоплюють площу 110 квадратних кілометрів. Як уважають, старіші поглинають більше вуглекислого газу, ніж нові.

[Джейн Главан, співвласниця екотехнологічної фірми]:

«Ми справді фокусуємося на головному, щоб відтворити природне довкілля, скопіювати його максимально точно. У результаті виникають природні лісові насадження».

Уряд ОАЕ планує висадити до десяти мільйонів нових мангрових дерев уже до 2030 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як дрони допомагають садити мангрові ліси в Абу-ДабіУ США розробили додатковий великий палець рукиНові знімки телескопа «Евклід» дивовижно чітко показали далекий космосНауковці відкрили, що кашалоти використовують для спілкування щось на зразок азбуки МорзеАстрономи побачили пробудження чорної діри в глибинах УсесвітуВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваНова схожа на космічний корабель обсерваторія чекає на астрономів на КіпріНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціДе відбувається найбільша у світі міграція ссавцівБетон із кави: австралійські науковці знайшли корисне застосування кавовій гущі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: