10.05.2024
Телеканал NTD

Як дрони допомагають садити мангрові ліси в Абу-Дабі

Як дрони допомагають садити мангрові ліси в Абу-Дабі

Великі дрони скидають мільйони насінин мангрових дерев на припливно-відпливну смугу узбережжя Абу-Дабі — столиці Об'єднаних Арабських..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Великі дрони скидають мільйони насінин мангрових дерев на припливно-відпливну смугу узбережжя Абу-Дабі — столиці Об’єднаних Арабських Еміратів. З них має прорости 2,5 мільйони дерев.

Раніше в межах проєкту національної нафтової компанії насіння розкидали вручну. Потім залучили технології — вийшло ефективніше.

[Ібрагім аль Зубі, спеціаліст зі сталого розвитку]:

«За допомогою дронів нам удалось обстежити території, яких ми не могли дістатися, раніше невідомі території, на яких, як ми припускали, можна посадити мангрові ліси. Ми зменшили людський фактор і витрати».

Національна нафтова компанія співпрацює з однією екотехнологічною фірмою. Як з’ясувалося, лише 40 % посадженого насіння виживає і перетворюється на дерева.

[Джейн Главан, співвласниця екотехнологічної фірми]:

«Для того, щоб успішно виростити 2,5 мільйони дерев, ми беремо дані першого року посадження, а потім повертаємося на місця та додатково сіємо в найбільш успішних районах. Після цього ми проводимо моніторинг ще двічі».

За оцінками ООН, за останні 40 років площа мангрових лісів у світі зменшилася на більш як 20 відсотків. Переважно в результаті діяльності людей і природного відступу лінії лісу. Мангри ростуть на узбережжях 123 країн.

У районі Абу-Дабі такі ліси охоплюють площу 110 квадратних кілометрів. Як уважають, старіші поглинають більше вуглекислого газу, ніж нові.

[Джейн Главан, співвласниця екотехнологічної фірми]:

«Ми справді фокусуємося на головному, щоб відтворити природне довкілля, скопіювати його максимально точно. У результаті виникають природні лісові насадження».

Уряд ОАЕ планує висадити до десяти мільйонів нових мангрових дерев уже до 2030 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як дрони допомагають садити мангрові ліси в Абу-ДабіЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: