20.03.2024
Телеканал NTD

Намір президента заборонити секонд-генд зчинив паніку серед продавців в Уганді

Намір президента заборонити секонд-генд зчинив паніку серед продавців в Уганді

На цей ринок у столиці Уганди переважно приходять, щоб знайти одяг секонд-генд. Його любить і середній..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

На цей ринок у столиці Уганди переважно приходять, щоб знайти одяг секонд-генд. Його любить і середній клас, і найбідніші, бо так якісні й фірмові речі можна купити за безцін.

На ринку велика конкуренція. Торговці сидять за купами одягу та закликають покупців.

[Тадео Валусімбі, продавець]:

«Навіть якщо хтось має менш як долар, він може піти звідси з одягом».

Уживаний одяг, який везуть із Європи до Африки, за обсягами давно перевищив на континенті власне виробництво.

Це багатомільйонний бізнес. Й останніми роками він викликає в африканців дедалі більше невдоволення, бо не лише гальмує власне виробництво, а й прискорює забруднення довкілля.

Президент Уганди ще влітку оголосив, що заборонить завозити секонд-генд. Раніше таке радили лідери Бурунді, Конго, Кенії, Руанди та інших країн.

В Уганді можлива заборона зчинила серед торговців паніку. Для них це буде катастрофою. У бізнесі працюють тисячі людей, які продають одяг на придорожніх ятках і в магазинах торгових центрів.

[Глен Калунгі, продавець секонд-генду]:

«Я продаю цей одяг моделям — ми співпрацюємо з модельним агентством. Їм до вподоби мої речі. Тож вони дають мені більше грошей, щоб я пішов сюди й купив більше».

Продавці — проти жорсткої заборони.

[Тадеуш Мусоке, голова Асоціації торговців секонд-гендом Уганди]:

«Якщо уряд хоче заборонити такий одяг, нехай це буде поступовий процес, щоб торговці підготувались і не втратили грошей».

Щороку майже половину експорту ношеного одягу з ЄС везуть до Африки. Водночас підрахували, що 50 % речей не придатні для носіння.
Коротке посилання на цю сторінку:

Намір президента заборонити секонд-генд зчинив паніку серед продавців в УгандіМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Кенії зростає кількість жертв повенейООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: