19.11.2024
Телеканал NTD

Знаменитій оперній співачці Марії Каллас присвятили виставку в Афінах

Знаменитій оперній співачці Марії Каллас присвятили виставку в Афінах

Марію Каллас називають однією з найкращих оперних співачок XX століття. І їй присвятили виставку в Афінах...

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Марію Каллас називають однією з найкращих оперних співачок XX століття. І їй присвятили виставку в Афінах. Готували її 24 роки. Купували пам’ятні речі на аукціонах, домовлялися з колекціонерами й вели переговори про права на показ із компаніями звукозапису.

На верхніх поверхах музею відтворили кімнату паризької квартири Каллас. Там минули останні роки її життя. В інших залах можна оглянути костюми, листи, коштовності та нагороди співачки.

[Ерато Куцудакі, куратор музею]:

«Відвідувачі разом із нами простежать її життєвий шлях і дізнаються про важливі події і зустрічі з людьми, які на неї вплинули. Також гості побачать важливі аудіовізуальні записи висловлювань про співачку, інтерв’ю, безліч фотографій і предметів, пов’язаних із нею: її особисті речі, листи та книги, за якими вона навчалася».

Марія Каллас народилася 1923 року в Нью-Йорку в сім’ї грецьких емігрантів. У п’ять років почала брати уроки фортепіано, а у вісім — вокалу. У 14 вступила до Афінської консерваторії.

Сценічний успіх прийшов наприкінці 40-х. Каллас співала ліричні, драматичні й колоратурні партії. Це називають співочим дивом.

[Костянтинос Бітцаніс, директор музею «Технополіс»]:

«Гості пройдуть через чотири зали, показані у вигляді театральних підмостків, і побачать сцени з опер “Норма”, “Тоска” й “Травіата”».

Каллас підкорила публіку Європи й Америки, перетворюючи кожну оперу на справжню драматичну виставу. Її успіху допомогла поява довгогральної платівки.

Уже в 59-му кар’єра співачки пішла на спад. Однією з причин стала втрата голосу.

Померла співачка у вересні 77-го року в Парижі. Італійські лікарі, які спеціалізуються на захворюваннях голосових зв’язок, назвали ймовірну причину смерті. Згідно з дослідженнями, це могло бути рідкісне захворювання сполучної тканини й гладкої мускулатури.

2 грудня цього року виповниться 100 років від дня народження знаменитої співачки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Знаменитій оперній співачці Марії Каллас присвятили виставку в АфінахДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: