05.05.2024
Телеканал NTD

В Іспанії вилучили викрадені в України золоті артефакти вартістю 60 мільйонів євро

В Іспанії вилучили викрадені в України золоті артефакти вартістю 60 мільйонів євро

Іспанія конфіскувала викрадені в Україні золоті артефакти на суму 60 мільйонів євро. Злодіїв спіймали на спробі..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Іспанія конфіскувала викрадені в Україні золоті артефакти на суму 60 мільйонів євро. Злодіїв спіймали на спробі продати цінності в Мадриді. Про це повідомила іспанська поліція.

[Ана Рамон, речниця іспанської поліції]:

«Поліція Іспанії в спільній операції зі спецслужбами України вилучила в Мадриді 11 золотих артефактів на суму понад 60 мільйонів євро, які належать до історичної спадщини України».

За даними правоохоронців, ідеться про 11 ювелірних виробів, зокрема намиста, браслети й сережки, які належать до греко-скіфського періоду.

Прикраси було виставлено у 2009–2013 роках в одному з київських музеїв, а у 2016-му їх контрабандою вивезли з країни.

Як зазначають у поліції, на артефакти було підроблено документи. У межах розслідування, яке почалося у 2021 році, заарештовано трьох громадян Іспанії та двох громадян України.

За повідомленням нацполіції Іспанії, нині всі експонати вивчають у Національному археологічному музеї та в Інституті культурної спадщини Іспанії. Розслідування триває.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Іспанії вилучили викрадені в України золоті артефакти вартістю 60 мільйонів євроОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямБалабан — душа музичної культури АзербайджануФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: