11.10.2024
Телеканал NTD

Регата на гігантських гарбузах пройшла в Бельгії

Регата на гігантських гарбузах пройшла в Бельгії

Гарбузову регату влаштували в маленькому бельгійському містечку Кастерле, що за 50 кілометрів від Антверпена. Учасники в..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Гарбузову регату влаштували в маленькому бельгійському містечку Кастерле, що за 50 кілометрів від Антверпена. Учасники в химерних костюмах, бо наближається Геловін.

[Паул Бонен, голова «Гарбузового товариства»]:

«Істинні жителі міста відомі як гарбузоїди. Це означає, що гарбузи з’явилися спочатку тут, а потім розповсюдилися по всьому світу. Тобто такий захід варто проводити саме тут».

Організатори готують гарбузові човни спозаранку. Видаляють м’якуш та насіння. Потім овочі спускають на воду. Змагається 90 команд, у кожній — по чотири особи.

Керувати величезним гарбузом непросто. Він крутиться на місці, і щоб зрушити з місця, треба докласти чимало зусиль. Мета регати очевидна — фінішувати першим.

Фестиваль збирає від чотирьох до п’яти тисяч осіб. Учасники, уболівальники та просто глядачі — з різних країн.

[Паул Бонен, голова «Гарбузового товариства»]:

«До нас приїжджають з усього світу. Іноді прилітають італійці й іспанці. Люди приїжджають узяти участь у регаті чи просто на неї подивитися».

Деякі учасники записуються заздалегідь. А хтось дізнався, що плистиме, напередодні.

[учасниця гарбузової регати]:

«Ми з Італії та Іспанії, але працюємо тут, у Бельгії, живемо в Брюсселі. Ми дізналися про цей фестиваль і подумали, що буде дуже весело взяти участь, тому записалися».

[учасниця гарбузової регати]:

«Ми (три подруги) приїхали на вихідні. Вона все це організувала. Ми не знали, почули лише ввечері, що сьогодні братимемо участь. Тож це вона винна».

Перша регата відбулася у 2008 році. Веселий захід організував місцевий каяк-клуб і «Гарбузове товариство».

А надихнули на нього подібні перегони на гарбузах, які проводять у штаті Орегон у США та в канадській провінції Нова Шотландія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Регата на гігантських гарбузах пройшла в БельгіїВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалю«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: